Haberler

'Fatih Terim Fonu' vurgununda yeni ses kaydı! Arda Turan'ın sözlerini duyan Seçil Erzan resmen üç buçuk atmış

Güncelleme:

Futbol dünyasını 'Fatih Terim Fonu' adı altında dolandıran Seçil Erzan'a 7.5 milyon dolarını kaptıran Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan'a gönderdiği ses kayıtları davaya girdi. Arda Turan kayıtta, "Ben çocuklarımın üzerine yemin ettim. Gerekeni yapacağım." derken, Okan Turan'ın bu kaydı dinlettiği Seçil Erzan ise, "Çok gergin. Aramaz değil mi kimseyi?" ifadelerini kullanarak tedirginliğini belli ediyor.

İstanbul'da banka şube müdürlüğü yapan Seçil Erzan'ın ' Fatih Terim Fonu' adı altında yaptığı milyarlık vurguna en fazla para kaptıran isimlerden olan Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan'a yolladığı ses kaydı ortaya çıktı. Oldukça sinirlenen Arda'nın "Gerekeni yapacağım" derken bu kaydı dinleyen Erzan panik olarak, "Çok gergin. Aramaz değil mi kimseyi?" ifadelerini kullandı.

Okan Turan'ın Seçil Erzan'a dinlettiği 10 Mart 2023 tarihli ses kaydında Arda Turan şu ifadeleri kullanıyor:

"O BENİM İÇİN BİTMİŞTİR"

"Abicim şimdi ben çok konuşuyorum diye hani böyle söylendim. Söylendim diye o biraz fazla hani böyle idare et. İdare et. Biz söyleniyoruz. Söyleniyoruz. O, 'He' diyor. Ağlıyor. Konuyu geçiyor, istediğini yaptırıyor, kapatıyor. O sanıyor ki ben hiçbir şey yapmayacağım. Ben çocuklarımın üzerine yemin ettim. Ben gerekeni yapacağım. Anladın mı? O benim için bitmiştir. Konu da kapanmıştır.

"ONA NE YAPACAĞIMI GÖSTERECEĞİM"

Bu işleri toparlayacağım. Senden ricam konuş onunla. Bize yazılı olarak ISIN kodu mudur nedir onların hepsini, imzalı kağıtları versin. Benim elimde bundan sonra belge olacak. Ben... Ben çok kötü yapacağım. Ben bu hallere düşecek adam değildim. Ben o kadar söylüyorum. Ben biraz fazla konuştuk çünkü fazla böyle. Ha şöyle olur, böyle olur. Ben ona ne yapacağımı göstereceğim."

'Fatih Terim Fonu' vurgununda yeni ses kaydı! Arda Turan'ın sözlerini duyan Seçil Erzan resmen üç buçuk atmışArda-Okan Turan

"ARAMAZ DEĞİL Mİ KİMSEYİ?"

Bu ses kaydını dinleyen Erzan ise Okan Turan'a "Ne yapacağız Okan. Çok üzülüyorum" şeklinde mesaj attı. Okan Turan, "Uğraşacağız biraz. Sakinleştireceğiz" diyerek Erzan'ı teskin ederken panik olan Erzan, "Çok gergin. Aramaz değil mi kimseyi?" ifadelerini kullandı.

FON SKANDALI NASIL BAŞLADI?

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yıl içinde İstanbul Göktürk'te bir eve baskın düzenledi. Bu baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan gözaltına alındı. Bu operasyonun ardından "Fatih Terim Fonu" iddialarına neden olan dosyanın kapağı açılmış oldu. Evinde arama yapılan şüpheli Erzan hakkında ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı çıktı. Adli sürecin çok hızlı ilerlediği bu dosyanın kapağı aralandığında ise ortaya aralarında ünlü isimlerin olduğu ve yaklaşık 80 milyon doları bulduğu ifade edilen bir dolandırıcılık soruşturması çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada dosyaya onlarca şikayet dilekçesi girdi. 'Mağdur' sıfatıyla şikayet edenler arasında Galatasaray camiasının tanınmış isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya'nın yanı sıra kulüp yöneticilerinin olduğu iddia edildi.

Soruşturmanın bu aşamasında, Fatih Terim'in yaklaşık 10 milyon dolar kaybettiğini ifade edilirken, bazı iddialara göre dosya büyüklüğü 80 milyon dolara yakındı. Terim'in 12,5 milyon doları, Arda Turan'ın ise için 6 ile 8 milyon euro arasında parasının kaybolduğu da iddia edildi.

'Fatih Terim Fonu' vurgununda yeni ses kaydı! Arda Turan'ın sözlerini duyan Seçil Erzan resmen üç buçuk atmışSeçil Erzan

FON DOLANDIRICILIĞI NASIL YAPILDI?

Soruşturmada eğitimli ve ünlü kişilerin adı geçerken bir yandan da kaybolan paralardan söz edilince, dosya önemli hale geldi. Peki iddia edilen dolandırıcılık nasıl yapıldı? Bir iş insanının savcılığa şikayet dilekçesinde iddialar özetle şöyle anlatılıyor:

"Erzan 2022 yılında benimle görüşmek istedi, 'Yatırım amaçlı para bulabilir misin? Ya da senin boşta paran var mı? Özel müşterilere özel kapalı fon sisteminde çok ciddi paralar kazanılabilecek bir sistem oluşturduk, bu sistemi gizli tutuyoruz ve sen ne kadar yatırım yaparsan o kadar da kazancın fazla olur' dedi. Hem kendi hem de arkadaşlarımdan topladığım 3.5 milyon doları şubede odasında çanta ile teslim ettim. Ancak vade gelip ödeme yapılmayınca kendisiyle görüştüm. Şube değiştiği için yetkisi açısından sistemsel bir hata olduğunu ifade etti. Bu sistemsel hatayı aşmak için fona para eklemem gerektiğini, ne kadar çok para bulursa o kadar hızlı çözüm olacağını söyledi. Yaklaşık 1.5 milyon doları iki ya da üç çanta halinde şüpheliye 14 Kasım 2022'de teslim ettim."

Erzan'ın sistemini, banka kayıtlarına girmediği için vergi de yaratmayacak bir kazanç sistemi üzerine kurduğu anlaşıldı. Yani, Erzan, futbolculara ve iş adamlarına nakit para getirmelerini, bu parayı da piyasa faizlerinin üstende gelirle kendilerine geri ödemeyi önerdi. Büyük rakamların dosyaya girmesi, ünlü isimlerin bu yüksek gelire aldandığını da gösterdi.

216 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fatih Terim Seçil Erzan Okan Turan Arda Turan Futbol Fatih Spor Haberler

500

Yorumlar (5)

oturan:

fazla para kazanmak için parayı kadına vermişseniz burada devletin size hiçbir yardımı olmaz aksine faizcilik yaptığınız tefecilik yaptığınız için hapsede girmeniz gerekir.

132
3
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

İnsan var yıllarca okuyup doktor oluyor, hayat kurtarıyor ve üstüne birde dayak yiyor ne için 20, 30 bin lira kazanmak için. İnsan var ne ülkesine, ne milletine, ne de kendisine faydası yok top oynayarak milyon dolar kazanıyor. Milyon dolar kazanıp gözü doymayanlar merak etmeyin bir parça toprak o doymayan gözlerinizi doyuracak.

103
7
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Haberdeki başlığı görünce şok oldum .Hayretler içindeyim milyonlara hitap eden bir web sitesinde üç buçuk attı falan çok ilginç. Haberi mahalleden birine yazdirdilar galiba.

94
8
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

Liyakat ortadan kalkınca normal böyle şeyler.

yanıt60
yanıt5
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

VARYEMEZLER sizi :)

76
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title