Haberler

Son Dakika: Türkiye'nin UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

Güncelleme:

Son dakika: A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde 3. Grup'ta Macaristan, Sırbistan ve Rusya ile eşleşti.

UEFA'nın ilk kez 2018-2019 sezonunda uygulamaya koyduğu A Milli Takım düzeyindeki turnuvası UEFA Uluslar Ligi'nin 2020-2021 dönemi kura çekimi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Beurs van Berlage Konferans Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'yi kura çekiminde, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten oluşan heyet temsil etti.

İŞTE RAKİPLER

B Ligi'nde yer alan Türkiye, kuraya 3. torbadan girdi. Milliler, 3. Grup'ta Macaristan, Sırbistan ve Rusya ile eşleşti. Uluslar Ligi'nde grup maçları bu yıl eylül, ekim ve kasım aylarında, şampiyon takımın belli olacağı finaller Haziran 2021'de, play-off müsabakaları ise Mart 2022'de oynanacak.

A Ligi

1. Grup: Polonya, Bosna Hersek, İtalya, Hollanda

2. Grup: İzlanda, Danimarka, Belçika, İngiltere

3. Grup: İsveç, Hırvatistan, Fransa, Portekiz

4. Grup: Almanya, Ukrayna, İspanya, İsviçre

B Ligi

1. Grup: Romanya, Kuzey İrlanda, İskoçya, Avusturya

2. Grup: İsrail, Slovakya, Norveç, Çekya

3. Grup: Macaristan, Türkiye, Sırbistan, Rusya,

4. Grup: Bulgaristan, İrlanda Cumhuriyeti, Finlandiya, Galler

C Ligi

1. Grup: Azerbaycan, Lüksemburg, Kıbrıs Rum Kesimi, Karadağ,

2. Grup: Ermenistan, Estonya, Kuzey Makedonya, Gürcistan,

3. Grup: Moldova, Slovenya, Kosova, Yunanistan,

4. Grup: Kazakistan, Litvanya, Belarus, Arnavutluk,

D Ligi

1. Grup: Andorra, Malta, Letonya, , Farore Adaları

2. Grup: San Marino, Lihtenştayn, Cebelitarık

ULUSLAR LİGİ STATÜSÜ

Gruplarda takımlar rakipleriyle iç saha ve deplasmanda birer karşılaşma oynayacak. Grup maçları sonunda A Ligi'nde grup lideri olan 4 takım UEFA Uluslar Ligi şampiyonunun belirleneceği finallere (yarı Final, üçüncülük ve final) kalacak. B, C ve D liglerinde gruplarını lider bitiren takımlar bir üst lige yükselecek. A ve B Ligi'nde gruplarını sonuncu bitiren takımlar ise bir alt lige düşecek. C Ligi'nde ise son sırayı alan 4 takım arasında çift maçlı eliminasyon sistemine göre play-out maçları oynanacak.

Play-out maçlarını kaybeden iki ekip, bir alt lige düşecek. Play-out maçlarını oynaması gereken takımların aynı zamanda 2022 Dünya Kupası play-off maçlarında oynama hakkını elde etmesi halinde, 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi maçları sonrası elde edilen puanlara göre oluşacak genel sıralamada 47 ve 48. pozisyonda bulunacak ülkeler, doğrudan D Ligi'ne düşürülecek.

2022 DÜNYA KUPASI BAĞLANTISI

Dünya Kupası Elemeleri'nin formatında büyük çapta bir değişiklik yaşanmadı. Gruplarını ilk sırada tamamlayan 10 takım, doğrudan Katar'da düzenlenecek finallere yükselecek. Play-off maçlarının formatında ise bazı değişikliklere gidildi. İki aşamalı eleme turundan oluşacak play-off maçları sonrasında 3 takım daha finaller için vize alacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi gruplarını en iyi puanla lider tamamlayan ancak 2022 Dünya Kupası eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen iki takım (toplam 12 ekip) bu maçlarda mücadele edecek.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Macaristan Türkiye Haberler Son Dakika

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500

Yorumlar (9)

KORONA:

RUSYA :D TABİ TABİ KESİN TESADÜFTÜR

8
1
yanıtYanıtla
Memleketim:

Insallah dünyada futbol diye birsey kalmaz.

3
4
yanıtYanıtla
BUFFET:

kesinlikle katılıyorum artık sana. futbolu ben de çok seviyorum ama artık amacının dışına çıkmaya başladı bence bir an önce ilginin azalması gerek. !! YOKSULLUK DİZ BOYU ADAMLAR MİLYONLARLA OYNUYO

yanıt5
yanıt2
Ozar:

Ruslarla biz baya baya aynı sahalardayız. Anlaşılan dünya bu iki ülkeye dar gelecek...

2
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın Soyadınızı Kışın:

Rusya da varmı, Türkiye kesinlikle korona

2
1
yanıtYanıtla
baba:

reklam izlemek istemiyorum

0
0
yanıtYanıtla
YAŞLI KURT:

Hocam oyuncularimız yavas yavas sakatlaniyo. ACIL COZUM lutfen

0
0
yanıtYanıtla
Firat:

Corona ligi yapin bence.. bu ne ya

0
0
yanıtYanıtla
ölümüne bayern münih:

dünya kupası elemelerinde kesin yine izlanda çıkacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title