Haberler

Son dakika: Rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor! Dolar tarihi zirvesini yeniledi

Güncelleme:

Son dakika: Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla rekor üstüne rekor kıran dolar, bugün 8,8933 ile tarihi zirvesini yeniledi. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 500 lirayı aştı.

Dolar, Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19'dan yüzde 18'e indirmesinin ardından rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Geçen haftanın son işlem saatlerinde tarihi zirvesini 8,89'un üzerine taşıyan dolar/TL, yeni haftaya da rekor tazeleyerek başladı. Sabahın erken saatlerinde geçen haftanın kapanışının altında, 8,87'ler civarında dengelenen dolar/TL, piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte yeniden yükselişe geçti. Bu yükselişle birlikte dolar/TL, cuma günü gördüğü tarihi zirvesini 8,8933'e kadar yükseltti.

KURLARDA SON DURUM?

Dolar, saat 17.50 itibarıyla 8,82'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 10,33'ten, sterlin ise 12,11'den alıcı buluyor.

GRAM ALTIN 500 LİRAYI AŞTI

Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 503 lirayı gördü. Şu sıralar, gram altın 496 liradan, çeyrek altın 814 liradan, cumhuriyet altını ise 3 bin 318 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı 1.750 dolardan işlem görüyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI BAŞKANLARINDA

Küresel piyasalar, artan tedarik sıkıntıları ve Çin'in ekonomik regülasyonlarına ilişkin belirsizliklerle haftaya karışık bir seyirle başlarken, ABD ve Avrupa başta olmak üzere merkez bankası başkanlarının açıklamaları hafta boyunca piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler Son Dakika

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

500

Yorumlar (16)

Yavuz Selim:

Daha dün Erdogan Turkiye Cumhuriyetinin bagimsizligi, korunma hakkini, S400 meselesi ile ilgili açiklama yapti. Hemen Abd'nin yerel köpekleri, sahiplerinden evvel saldiriya basladi. Baska bir sekil okunmaz bu tavir. Allah belanizi versin sizin yerel çakallar.

47
64
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Çıkartın yastık alında tutmayın bozdurun , dolar bozdurana çorba bedava derler , dolar yakarlar ama sahte dolarları , bu halk koyun olduğu sürece her türlü bunları yerler Avrupa bizi kıskanıyor

92
16
yanıtYanıtla
ender türk :

faiz kesinlikle düşmelidir, fakat faizin bu şekilde düşürülmeyeceğini anlamak lazım

72
20
yanıtYanıtla
senar:

ne şekil düşürülmesi gerektiğini de belirtseydiniz bari.

yanıt37
yanıt23
Furkan Kaya :

MAX TC VATANDAŞI YORUMU İŞTE NE BEKLERSİN

yanıt14
yanıt15
Raşit Tosun:

BEN YARDIMCI OLAYIM. TEK ÇÖZÜM ÜRETİM... ÜRETİM... ÜRETİM... AKSİ HALDE FAİZİ REEL OLARAK DÜŞÜREMEZSİN BÖYLE BALON EKONOMİ OLUŞUR. DOLAR YÜKSELİR FAİZ DÜŞER EKONOMİ YİNE KISIR DÖNGÜYE GİRER. TERSİ İÇİNDE GEÇERLİ BU DURUM.

yanıt15
yanıt2
Yunus :

Faizi indirdiğinde TL nin daha fazla değer kaybedeceğini bile bile faiz indiriyorlar. Amaç daha fazla para basmak. TCMB ülkeye ihanet ediyor. Nasıl olsa suçu marketlere attık hayat pahalılığından kimse bizi suçlamaz diye düşünüyorlar. Unuttukları bir şey var, bu halkın tamamı bilgisi cahil değil. Bir kısmı evet ama tamamı değil.

71
10
yanıtYanıtla
Faruk Can:

faiz yüzünden kaç tane merkez bankası görevden alındı , Faiz sebep enflasyon neticedir diye diretirseniz daha çok fakirleşiriz,

54
6
yanıtYanıtla
kartal göz:

Birileri yine milyoner.... Birileri aç olmaya devam ... Bu ekonomik pozisyonda faiz indirimi .... Olucak iş değil. Akıl almaz bir ÖTV mantık dışı KDV ....bu da artık sivamasi faiz indirimi bir başdanışman TV de bangır bangır bağırıyor du 1 dolar 1 TL diye kulakların çınlasın jöleli

41
6
yanıtYanıtla
Orhan Erol:

bosver ın doları takmayın bırak yukselsın ne tılgıl yıyecek burda merkez bankası 2 puan daha dusurecek kararlıgını ortaya koyacak dogal akısına bıraksalar medya halk devlet muhalefet dolar konustukca yukselır yan ındırmıyeceksın ortam ona musaıt degıldır yada ındırdınmı yumrugunu masaya vuracaksın

11
33
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title