Haberler

Simit Sarayı'yla gündeme gelen Ziraat Bankası'yla ilgili yeni iddia ortaya çıktı: Dünya Göz'ün borçlarını mı kapatacaklar?

Güncelleme:

Ziraat Bankası'nın borçlarından dolayı Simit Sarayı'nı satın almak için Rekabet Kurulu'na başvurmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti. Gündem olan bankayla ilgili yeni bir iddia çıktı. Ziraat Bankası'nın, Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacağı iddia edildi.

Kamuoyunda tartışma yaratan Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvurmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulmuştu. Erdoğan, "Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın" demişti. Ziraat Bankası'yla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Bankanın, Dünya Göz Hastanesi'nden hisse satın alacağı yönünde iddia ortaya çıktı.

"HASTANENİN BORCUNU TEMİZLEYECEKLER"

Sözcü'den Serpil Yılmaz'ın kaleme aldığı yazısında Ziraat Bankasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Serpil Yılmaz'ın yazısı şu şekilde; Simit Sarayı'ndan sonra gözler Dünya Göz Hastanesi'ne çevrildi. Ziraat GSYO, Dünya Göz Hastanesi'nin Ziraat Bankası'na olan, 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacak. Eray Kapıcıoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Dünya Göz Hastanesi'nin çeşitli bankalara olan 200 milyon dolarlık kredi borcu yapılandırıldı. Hepsi Ziraat Bankası'na yüklendi. 2009 yılında 300 milyon doların üzerinde yatırımla Ankara'da en lüks hastanesini açtı. 15 bin kapalı alanı olan 18 katlı binanın mülkü Ziraat Bankası'na geçti.

Simit Sarayı'yla gündeme gelen Ziraat Bankası'yla ilgili yeni iddia ortaya çıktı

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensubunun, "Kamuoyundaki bir tartışma da Ziraat Bankası'nın, Simit Sarayı'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvurması. Buna yönelik eleştirilere yaklaşımınız nedir?" şeklinde yönelttiği soruya, "Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası'nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde" şeklinde cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20,7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi'ne devredilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ziraat Bankası Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title