Haberler

Şenol Güneş: Yabancı sayısı düşürülmeli

Güncelleme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milliyet ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Buluşması kapsamında düzenlenen bir panel için İzmir'e geldi. İzmir Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen programda Şenol Güneş, Milliyet Gazetesi Yazarı Şansal Büyüka ile birlikte bir panel gerçekleştirdi. Panelin açılışında konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, sporun; dünyanın gidişatındaki, çevre ülkelerdeki, bölgesel ekonomideki, iniş çıkışlara rağmen bir arada tutan bir olgu olduğunu söyledi. Özgener, futbola katkılarından dolayı Şenol Güneş ve Şansal Büyüka'ya teşekkür etti.

"İTALYA MAÇINDA KENDİMİZİ GÖSTERMEK DURUMUNDAYIZ"

2020 Avrupa Futbol Şampiyonasının açılış maçının İtalya ve Türkiye arasında oynanacağını hatırlatan Güneş, "Bu maç farklı olacak, açılış maçını oynamak da ayrı bir güzellik. Herkesin izleyebileceği iki maç vardır; açılış ve final maçı. Tüm Dünya tarafından izlenecek bu maçta kendimizi göstermek durumundayız. Ben bunu bir şans olarak görüyorum. Azerbaycan'la da birlikte olmamız çok güzel oldu. Her seferinde kazanmak için çıkacağız. Kendi oyuncu karakterimizi orada sunmak zorundayız. Fair-play dışına çıkmadan ses getirmek zorundayız. Biz üst üste maçlar kaybetmedik. Biz henüz başarısızlık görmedik. Kayıplar için de hazırlık yapıyoruz. Başarılı olmak ve istediğimizi elde etmek istiyoruz. Başarısızlıklarda da ayakta kalmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"MART AYINDA 2-3 YENİ OYUNCUYU MİLLİ TAKIMDA GÖRECEĞİZ"

Milli takımdaki eksikler hakkında konuşan Şenol Güneş, "Her oyuncu bizim için değerlidir. Bazı oyuncuların kendilerini farklı kılan özelikleri vardır. Merih de bunlardan bir tanesi. Başlangıçta Ozan-Merih ikilisini oynatma düşüncem vardı. Kaan ve Çağlar ile oynarken zaman zaman hata yapabiliyorduk. Çağlar, kendi takımında oynamıyordu o zaman. Merih hep oynadı, takımda en fazla oynayan oyuncu oldu. O zamana kadar mutlaka iyileşir ama oynaması risk olur. Ozan Kabak'ın olması bir avantaj, Çağlar o bölgenin adamı oldu artık. Bizim sıkıntımız daha çok sol tarafta oluyor. Hasan Ali Kaldırım yokken orayı sağ olsun Umut Meraş kapattı. Eksik görünsek de bazı bölgeleri tamamlayabiliriz. Yusuf ve Abdülkadir de çok yetenekli oyuncular ama bunlar bu sezon oynayamadı. Genel itibariyle her oyuncu önemli ama olmadığı zaman da eksik görmüyorum. Biz şu eksiğimiz var demeyeceğiz. Mart ayında 2-3 yeni oyuncuyu milli takımda göreceğiz" diye konuştu.

Şenol Güneş: Yabancı sayısı düşürülmeli

"YABANCI SAYISINI DÜŞÜRÜP KALİTEYE ÇEVİRMEMİZ GEREKİYOR"

Güneş, Türkiye'deki altyapı konusu hakkında da konuşarak, "Alt yapıdaki eğitim tek başına hocaların iş değil, tesis zaman ve uygun çocuklar gerekli. Çocuk okulda dersi bitince alan bulması lazım. Çocukların keyif alacağı bir ortam lazım. Hocadan önce teknik imkanlarımızın iyi olması şart. Biz eskiden bir sahada 10 takım çalışıyorduk. Birçok antrenör bizim dönemimizde çocuklara babalık yapıyordu. Şimdi imkanları arttırırsak birçok antrenör başarılı olabilir. Antrenörler eğitim alıyor; ama yetmiyor, üniversitelerden faydalanmalıyız. Bilimi de futbolun diliyle birleştirmek lazım. Kulüpler altyapıya nasıl bakıyor? Bizim üretim yapmamız gerekiyor, tesis ve iyi eğitimli antrenör lazım. 'Tesis yardımı' diye alınan paralar transfere gidiyor. Yabancı sayısını düşürüp, kaliteye çevirmemiz gerekiyor. Planlamayı iyi yapmak gerekiyor. Hala savurganlıklar var, bunların düzeltilmesi lazım. Oyuncu üretimi yapıp kulüpleri kullanmak lazım. Yabancı oyuncuların Türk oyunculara zararı var mı diyorlar, var tabi. Eğitimci antrenörün kazandırdığı futbolcu için prim vermek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"YABANCI OYUNCUYA TL VERMEK LAZIM, DÖVİZ DEĞİL"

Türkiye'deki birçok kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntıların kulüplerin yapısından dolayı kaynaklandığını ifade eden Şenol Güneş, "Kulüpler çok büyük paralar harcıyor ama ortada sorumluluk alacak kişilerin yok. Borçlar kulübe kalıyor, yönetimler gidiyor. Federasyonumuz kulüplerimiz iyi olsun diye uğraşıyor. 100 milyon borcu olan bir kulübe 100 milyon verirseniz 200 milyon borcu olur. Kulüplerimiz kısır döngüden kurtulamıyorlar. Yabancı transferinin sınırlanmasını bir yandan da bu yüzden istiyorum. Niye puanlar siliniyor? Yabancı futbolculardan dolayı. Yabancı oyuncuya TL vermek lazım, döviz değil. Kulüp yapılarını değiştirmeden bunları düzeltmek mümkün değil. Trabzonspor'un, Alanyaspor'un Sivasspor'un ve Başakşehir'in sıkıntısı yok ve onlar zirvede. Sivasspor'u çok başarılı buluyorum. Küme düşmüşlerdi; ama aynı başkanla şimdi yukarıdalar, bunu araştırmak incelemek lazım" dedi.

"BORCUN VARKEN HALA YABANCI ALIYORSAN SENİN BORCUN DEĞİL DERDİN VAR DEMEKTİR"

Yabancı sayısının düşürülmesinden yana olduğunu söyleyen Güneş, "Sayıyı tartışabiliriz, yabancı oyuncuya karşı değilim; ama daha kaliteli yabancı oyuncuların alınması lazım. Galatasaray UEFA Kupasını aldığı zaman 5 yabancı oyuncusu vardı. Beşiktaş'ta şampiyon olduğumuz dönemde aldığımız yabancıların hepsi oynuyordu. Ekonomik açıdan bu konuyu tartışmak lazım. Borcun varken halan yabancı alıyorsan senin borcun değil derdin var demektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

A Milli Futbol Takımı Şenol Güneş İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500

Yorumlar (30)

Memleketim:

Buda kendini birsey zanediyor. Cocuklugunuzdan tutun bu yasiniza kadar futbolun icindesiniz ne verdiniz Türk futboluna? Isiniz hile yaparak kuyu kazmak oldu. Bana sacma sapan Dünya ücüncülügünden bahsetmeyin. Dün Sampiyonlar Liginde Bayern deplasmanda Chelsea''ya üctane atiyor. Biri gelir yabanci sayisini artirir. O gider digeri gelir azaltir. Futbol yoksunu bu cakma spor adamlarinin yüzünden Türk futbolunun hali ortada.

11
7
yanıtYanıtla
...:

Şenol a laf yok en iyi futbol adamıdır

yanıt3
yanıt6
aaaa:

biz Galatasaray her kazandigimizda seni acitiyor degilmi

4
11
yanıtYanıtla
fenerlibahçeli34:

Hiç kimse de kalkıp ''yahu illa abuk-sabuk, çapsız 14 futbolcu alacağımıza 7-8 tane çok iyi alalım da sistem yürüsün . '' demiyor. Yahu illa 14 tane sıradan adam almak zorunda mı kulüplerimiz? Bu bir hak zorunluluk değil. Demek adam seçmesini bilmiyor kulüplerimiz.

10
0
yanıtYanıtla
BY:

Şampiyonlar liginde 10 yabancıyla sahaya çıkarken -ki Türk olarak çıkardığı adam da Tolgay Arslan- hiç yabancı sayısından bahsetmiyodun. Ne oldu da Milli Takıma geçince yabancı sınırı gelsin diyosun. Nasıl bu kadar kör oluyosunuz anlamıyorum. Yabancı serbestliği çıktığından beri genç oyuncularımız avrupaya gidip kendini geliştiriyor. Türkiye''de kalıp nasılsa ben 11de oynarım diyip yan gelip yatmıyor. Avrupa''da oynayan futbolcularımızın değerlerine bakın da ondan sonra yabancı sınırı gelsin diyi

7
3
yanıtYanıtla
Doğrular:

Doğrusun hoca ya sınırlayın yada takımların adını değiştirin örnek gavursaray

6
2
yanıtYanıtla
adil ol:

şenol hocayı kale almayın onun parası çok parası olan akılıdır anlamına gelmez

4
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

saçma sapan dünya üçüncülüğü dediğin türkiye tarihinde olmayan bir şey heralde sen milli takımın başına geçsen şampiyon yapardın. üç büyüklerden bir takımla çalıştı 4 sezonda iki şampiyonluk yaşadı. trabzonsporun 4 şampiyonluğu şenol güneş dönemindeydi. bu adamın eline bayerni verdiler de şampiyon mu yapmadı. boş boş konuşma burda

2
5
yanıtYanıtla
Memleketim:

Bu adamin eline Bayern''i vermediler lakin en iyi futbolculardan kurulu takim verdiler. Futbolcularin meziyetiyle Sampiyonlar Ligi''ni grup birincisi olarak bitirdiler. Bayern grubu ikinci bitirince senin sagundugun bu adamin takimiyle eslesti. Ne oldu. 5 Almaya''da, 3 Türkiye''de yedi. Toplam 8. Bir önceki sene Dynamo Kiew''den yenilen 6 golü saymiyorum. Avrupa Sampiyonasindaki rezil, sansa alinan galibiyetleri hic hesaplamiyorum. Siz bunlari sisirdikce bunlar kendilerini birsey zannediyor.

yanıt5
yanıt1
Hakkı:

almanyada bayerne karşı 16. dakikada10 kişi kalıp 1-0 geriye düştüğün zaman hiç bir takım bayerni orada yenemez. En iyi futbolculardan kurulu takım fabri caner pepe adriano atiba medel quaresma babel talisca love. bayernin kadroyu saymaya gerek yok. her biri bu kadrodan 2 gömlek üstün topçular ve o bayern şampiyonlar ligini kazanan reale kaybetti. avrupa şampiyonasında şansa fransayı yendi deplasmanda berabere kaldı. neyse hayırlısı. Şenol Güneş Türkiye''deki en iyi yerli teknik direktördür nokt

yanıt0
yanıt3
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title