Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yıkanabilir bez maskenin standartları belli oldu

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu "yıkanılabilir bez maskeyle" ilgili bilgilendirici fotoğraf paylaştı. Bakan Varank paylaşımında, "TSE'nin hazırladığı standartlara uygun bez maskeler, günlük yaşamımızdaki kullan-at maskelerin alternatifi olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını gündemiyle gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Maske kullanımı, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske satışına izin verildiğini ve üst fiyatın 1 TL olarak belirlendiğini de hatırlattı.

Yıkanabilir bez maske standartlarına ilişkinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yıkanabilir bez maske standartları Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız, TSE, TÜBİTAK işbirliği ile belirlendi. Bunlar için de bir üst fiyat tespit edilerek satışına izin verilecek" ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK "YIKANABİLİR BEZ MASKENİN" FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu "yıkanılabilir bez maskeyle" ilgili bilgilendirici fotoğraf paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tasarımından üretimine, filtrasyon etkinliğinden kullanım sonrası imhasına kadar, tüm aşamalarını belirlediğimiz "Bez Maske Standartları" yayımlandı. TSE'nin hazırladığı standartlara uygun bez maskeler, günlük yaşamımızdaki kullan-at maskelerin alternatifi olacak" ifadelerini kullandı.

TSE STANDARTLARI BELİRLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bez maskelere ilişkin standartlar, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) internet sitesinde yayımlandı.

TSE'nin standartlarında, bez maskenin tasarımından üretimine, bakteri filtrasyon etkinliğinden kullanım sonrası imhasına kadar tüm aşamalar yer aldı.

Bez maskelere ilişkin standartlar şu şekilde:

Kumaş-kumaş yüz maskelerinin performansı, maskenin şekli ve uyumunun yanı sıra kumaşın yapısal özellikleri ve katman sayısına göre büyük ölçüde değişir.

- Maske kumaşları tercihen Sentetik ve/veya doğal liflerden geliştirilebilir.

- Maske kumaşları dokuma, örme, triko ya da dokusuz tekstil yöntemiyle üretilebilir.

Kumaş yüz maskesinin amacı, konuşma, hapşırma veya öksürme sırasında salgılanan 3 mikrondan daha

büyük damlacıklar için bir bariyer oluşturarak bunların dış ortama yayılımın azaltmaktadır. Maskenin

bariyer verimliliği açısından performansı ne kadar yüksek olursa damlacık tutulumu o kadar iyidir.

Yüz maskesi aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

- Maske veya bileşenlerinde hiçbir kusur (yırtılma, bağlantı noktalarının ayrılması, vb.) bulunmamalıdır,

- Nefes alabilir olmalı,

- Maskeler uygun şekilde takılabilir ve rahat giyinilebilir şekilde tasarlanmalıdır,

- Tüm bileşenlerin temizliği ve dezenfeksiyonu evde yapılması kolay olmalıdır,

- Kullanıcının cildiyle temas halinde risk taşımayan malzemeler ile üretilmiş,

- Bilinen tahriş veya olumsuz sağlık etkileri bulunmayan kumaşlardan imal edilmeli,

- Kullanılan kumaş dayanıklı olmalı ve ürünün kullanım ömrü süresince bütünlüğünü korumalıdır,

- Maskenin kullanıcıyla temas edebilecek kısımlarında kullanıcıyı yaralayabilecek keskin kenarlar olmamalıdır, (örneğin klips).

- Maskelere, nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan talimatlar eşlik etmelidir. Talimatlarda maskenin sınırlamalarının ne olduğu ve ne zaman değiştirilmesi gerektiği hususları vurgulanmalıdır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Varank Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title