Haberler

Rus turistler, Suriye'ye tatil için rezervasyon yapıyor

Güncelleme:

Suriye'deki siyasi krizin başlangıcından bu yana 8 yıl geçtikten sonra iki Rus tur operatörü Suriye'ye tur satışlarına başladığını duyurdu. Duyuru sonrası ise turistler rezervasyon yaptırdı.

Rus tur operatörleri Suriye'ye tur satışlarının başladığını duyurdu. Rusya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Kommersant, "Turistler cepheye rezervasyon yapıyor" başlığı ile yayınlanan haberde, Rus tur operatörlerinin şimdiye kadar 100 bin rubleyi (yaklaşık 1.570 dolar) aşan tutarlar karşılığında Suriye'ye 50 kadar turist gönderebildikleri, ilerideyse seyyah sayısının on binlere ulaşabileceği ifade edildi.

ÖNCE BEYRUT SONRA SURİYE

İnternet üzerinden tur satışları yapan OnlineTur.ru sitesinin temsilcisi İgor Blinov, Kommersant'a verdiği demeçte Rus pazarında Suriye için turların başlatıldığını aktardı.

Turların bir kısmının Kilimanjaro adlı tur operatörü tarafından yapıldığını anlatan Blinov, bu şirketi seçen turistlerin önce uçakla Beyrut'a gittiklerini, oradan ise karayoluyla Suriye'ye geçtiklerini, sekiz günlük turun içinde Şam, Halep, Hama, Krak des Chevaliers, Humus, Palmira ve Malule destinasyonlarının bulunduğunu söyledi.

Ruslar Suriye'ye tatil için rezervasyon yapıyor

Miracle adlı ikinci Rus tur operatörün bu kentlerden oluşan listeye Sednayah'ı da eklediğini belirten Blinov, bu şirketin verdiği bilgiye göre Suriye turlarının daha önce de yapıldığını, fakat uzun aradan sonra bu yıl Suriyeli muhataplarla yapılan görüşmeden sonra tur satışlarını yeniden başlatma kararının alındığını ifade etti.

RUSLARA VİZE 35 DOLAR

Bu arada Rus vatandaşlarına, terör tehlikesi en üst düzeyde bulunan Suriye'yi her ne amaçla olursa olsun ziyaret etmemelerini öneren Rusya Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk bölümünün sitesinde yayınladığı bildiride sıradan Rusya pasaportuna sahip olan vatandaşlar için vizesiz uygulamanın geçerliği olmadığını yazdı. İki Rus tur operatörü ise Suriye'ye giden tüm müşterilerinin sınırda 35 dolar ödeyerek vize aldıklarını açıkladı.

Ruslar Suriye'ye tatil için rezervasyon yapıyor

2-3 YIL SONRA SURİYE GÖZDE TURİST MERKEZİ OLACAK

Suriye'ye mevcut talebin yüksek olmadığını, bu yıl içinde toplamda yaklaşık 50 turistin Suriye'yi ziyaret ettiğini ifade eden Kilimanjaro ve Miracle yetkilileri, önümüzdeki dönemde bu yöne yılda ikişer grup göndermeyi umuyor.

Suriye'nin turist pazarındaki canlanma Rusya'daki resmi istatistik verilerinden de belli oluyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) sınır birimlerinin değerlendirmelerine göre bu yılın ilk 3 çeyreğinde Suriye'yi 334 Rusya vatandaşı ziyaret etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye turist Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title