Haberler

Rusya'dan S-400 açıklaması: Parçaların Türkiye'de üretilmesi mümkün

Güncelleme:

Rusya tarafından geliştirilen S-500 Prometheus Hava Savunma Füze Sisteminin, 2020 yılından itibaren seri üretime geçeceği açıklandı. RBK televizyonuna konuşan Chemezov, S-400'ün parçalarının Türkiye'de üretilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Rus devlet savunma sanayii firması Rostec'in CEO'su Sergei Chemezov tarafından yapılan açıklamada, "S-500 uzun menzilli hava savunma füze sisteminin, bir yıl sonra seri üretime geçeceğine inanıyorum. Sistemi beş yıl boyunca ihraç etmeyeceğiz çünkü her şeyden önce ordumuz için tedarik etmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verildi. Chemezov, S-400'ün parçalarının Türkiye'de üretilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

"SAVUNMA İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN KULLANILACAK"

Rusya tarafından halihazırda kullanımda olan S-400 Triumf Hava Savunma Füze Sisteminin yerini alması için geliştirilen S-500 Prometheus, en az 25 yıl boyunca ülkenin hava savunma ihtiyacını gidermek için kullanılacak. Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri, 2020 yılının ikinci yarısından itibaren seri üretime geçmesi planlanan S-500 Prometheus Hava Savunma Füze Sisteminin idamesi için, 2017 yılından beri Tver şehrinde yer alan Hava Savunma Akademisinde personel yetiştiriyor. S-500'ün, 600 kilometre azami menzile ve 40 kilometre azami irtifaya kadar balistik füzeler ile hava soluyan hedeflere karşı angajman yapabileceği tahmin edilmektedir.

Putin Türkiye'deyken Rusya'dan S-400 çıkışı: Parçalarının Türkiye'de üretilmesi mümkün

"S-400 PARÇALARININ TÜRKİYE'DE ÜRETİLMESİ MÜMKÜN"

RBK televizyonuna konuşan Chemezov, "Türkiye ile S-400'ün parçalarının üretimini yapacağınızı söylemiştiniz. Bunlar hangi parçalar?" sorusuna şöyle yanıt verdi: S-400, çok yüksek teknolojili bir sistem, öylece sıfırdan üretimine başlamak mümkün değil. Ancak belli başlı parçaları üretmek oldukça mümkün. Bunların hangileri olduğunu ise söylemeyeceğim.

Putin Türkiye'deyken Rusya'dan S-400 çıkışı: Parçalarının Türkiye'de üretilmesi mümkünRostec'in CEO'su Sergei Chemezov

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Prometheus Türkiye Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (14)

zam değil finansal düzenleme yapan bşkn:

avrupa ve abd bize silah vermez artık çünkü istediklerini yapmıyoruz. güzel olur bence.

19
5
yanıtYanıtla
1122 türk:

AB VE ABD NE İSTEMEDİ DE YAPMADILAR:(Ülkemizin kozmik odasındaki herşeyi ellerine verdiler. Uyu sen uyu. . . .

yanıt7
yanıt2
halk ekmeğe zam yapan halkın adamı:

güzel haber. s500 ü tr ru ortak üretmeli.

16
6
yanıtYanıtla
Halk ekmek:

Önce haberi okuyup sonra yorum yapın. En çok tuttuğun görüşe zarar veriyorsun

yanıt0
yanıt0
ss:

s400 den bahsedıo yanı eskı hava savunma sıstemıruslarda urettıklerı s500 e gecıs yapıyor okumadan anlamadan bos bos yazıosun senı begenenlerınde ne okudugu belli senın gıbı andavallar oldugu surece bu ulke ayaga kalkmaz

yanıt3
yanıt0
kadir altunbaş:

demekki neymiş kötü komşu ev sahibi yaptırıyor

19
3
yanıtYanıtla
07 ANTALYA:

TİCARETTE VE GÜNLÜK HAYATIMIZDA $ VE £ KULLANMAMALIYIZ. YASAKLANSA İYİ OLUR

18
1
yanıtYanıtla
Ayşenuh:

Sevgili dostlar; Bu ülkenin s 400 lere s500 ıere hatta s binlerede ihtiyacı vardır. Zira kim ne derse desin bu ilkeyle komşu olmak isteyen bir israil devleti iki ABD denen soysuz ülke var yıllarca bu ülkeyi her yerde kullanmıştır. Evet bizim ABD yle olmamız mümkün değildir. Zira bize hiç mi hiç faydası olmayan bir ülkenin kölesi olmak neyimizedir. Bize ionlarca mal satıp bunların yanınd F 14 F16 uçağı vermiş ancak yazılımı onda olduktan sonra hiç bir şey değildir bu uçaklar hadi bakalım kullanın

9
2
yanıtYanıtla
Bence Bmc...:

E size nasıl olsa s 400 leri kakaladık. Şimdi yeni ürünü piyasaya sürme vakti. Üstelik bizden, sevgili Hindistan ve Çinden giden paralarla. Sonra mı sonrası ne olacak belli; biz S 500 alacağız. Onlar da Yine söğüşe devam S 600 ü üretecekler. . . Bu masal da böyle sürüp gidecek. Ta ki gerçek anlamda adam kayırmadan işini layıki ile yapan insanlarımız görevlerinin başında görev bilinci ve gerçekten vatan millet sevdası ile hareket edene kadar. . .

3
6
yanıtYanıtla
N Golo Kante:

ABD ye karşı İran ve Rusya ya yardım edersek ülke ekonomisi daha kötü yerleri gelir en iyisi şuan tarafsız olmak Çinin Rusya ve İrana yardım etmesi halinde bizde edebiliriz. Bu yüzyılın Süper gücü Çinliler.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title