Haberler

Çin ve Rusya Başbakanları İşbirliği Konusunda Anlaştı

Güncelleme:

Çin Başbakanı Li Qiang ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Shanghai İşbirliği Örgütü Üye Ülkeleri Hükümet Başkanları Konseyi Toplantısı'nda bir araya geldi. Mişustin, Çin'i tebrik ederek, iki ülke arasındaki stratejik koordinasyon ortaklığının yüksek düzeyde olduğunu vurguladı. İki lider, önemli mutabakatları hayata geçirmek ve işbirliğini genişletmek konusunda anlaştı.

Çin Başbakanı Li Qiang, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen 22. Shanghai İşbirliği Örgütü Üye Ülkeleri Hükümet Başkanları Konseyi Toplantısı sırasında Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile bir araya geldi, 25 Ekim 2023. (Fotoğraf: Yin Bogu/Xinhua)

Mişustin ise 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na başarıyla ev sahipliği yapmasından ötürü Çin'i tebrik ederek, yeni dönemde Rusya ile Çin arasındaki kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının hiç olmadığı kadar yüksek düzeyde olduğunu vurguladı.

Rus Başbakan, iki ülke lideri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmek, temel çıkarların korunmasında birbirine destek vermek, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Avrasya Ekonomik Birliği ile uyumlu hale getirilmesini teşvik etmek, ayrıca ekonomi, ticaret, enerji ve bağlanabilirlik gibi alanlarda işbirliğini genişletmek üzere Çin ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını vurguladı.

Mişustin, Rusya-Çin kültür yıllarının başarılı geçmesini sağlamaya; Shanghai İşbirliği Örgütü, BRICS ve diğer çok taraflı mekanizmalar çerçevesinde işbirliğini derinleştirmeye ve dünyanın çok kutuplu hale gelmesini teşvik etmeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: Xinhua / Politika

Shanghai Hükümet Rusya Enerji Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title