Haberler

Nusret Gökçe'ye 5 çalışanı tarafından ABD'de dava açıldı! 70 saat fazla çalışıp tuvalet dahi temizlediler

Güncelleme:

Türkiye'de olduğu kadar dünyada da tanınan et lokantası zinciri sahibi Nusret Gökçe'ye New York şubesinde çalışan 5 çalışanı tarafından dava açıldı. Haftada normal çalışma süresinden 70 saat fazla çalıştıklarını belirten çalışanlar, mesailerinin karşılığını alamadıklarını ifade ederken tuvalet temizleye dahi yönlendirildiklerini iddia ettiler.

Ülkemizde olduğu kadar dünyada da "Salt Bae" hareketiyle tanınan Nusret Gökçe'ye çalışanları tarafından bir kez daha dava açıldı. Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan ve ABD'de de şubeleri bulunan et lokantası zinciri sahibine daha önce 2019 yılında bahşişlerin nasıl dağıtıldığını sorguladıkları için Manhattan şubesinden kovulan 4 garson tarafından dava açılmış ve 230.000 dolar tazminat ödenmişti.

NORMAL ÇALIŞMA SÜRESİNDEN 70 SAAT FAZLA ÇALIŞTIRILDILAR

2019'daki davanın dava avukatı olan Louis Pechman tarafından Nusret Gökçe'te bir dava daha açıldı. Manhattan federal mahkemesine verilen dilekçeye göre New York şubesinde çalışan 5 Türk çalışan, haftada normal çalışma süresinden 70 saat fazla çalışmalarına rağmen gereken ücreti alamadıklarını ifade etti.

KENDİSİ İÇİN ÖZEL YEMEK PİŞİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Gökçe'nin restoranda bulunduğu zamanlarda kendisi için özel yemek pişirilmesini talep ettiği de dava dilekçesinde yer alırken; iddiaya göre çalışanlar yönetici pozisyonundaki kişilerce çöp çıkarmaya, bulaşık yıkamaya hatta tuvalet temizlemeye yönlendirildi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Nusret Gökçe Haberler

500

Yorumlar (5)

inoz inoz:

Her krallığın temelinde adaletsizlik ve göz yaşı vardır.

79
5
yanıtYanıtla
Muhammed UÇAR:

Günde birer saat mi çalışıyorsunuz da haftalık ekstra yetmiş saat çalışabiliyorsunuz anlamış değilim??? Günde 10 saat kim kimi fazladan çalıştırabilir ki?

45
14
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Sonradan görmenin yüksek cirolu işyeri olursa, çalışanlarını mahalle kasabında çalışıyormuş gibi görür..

14
2
yanıtYanıtla
Yavuz Uzal:

Adamı eleştirmek yerine tebrik etmek lazım bence bu yalan dolanlarla adamı yıpratacağınızı zannediyorsunuz

2
6
yanıtYanıtla
Yavuz Uzal:

Seni tebrik ederim Nusret bey hatta ayağa kalkıp şapka çıkartıp alkışlıyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title