Haberler

Medipol Başakşehir, Sportif Başarılarla Kasasını Doldurdu!

Güncelleme:

Süper Ligde alınan puanlar karşılığında verilen ödül paraları uyarınca İstanbul ekibi geçtiğimiz sezon 50 milyon lirayı kasasına koydu. Bu sezon primlerin artmasıyla takımın çıkışı da paralellik gösterince, henüz sezon bitmeden 53.4 milyon elde edildi.

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Başakşehir, son dönemde elde ettiği başarılarla aynı zamanda kasasını da doldurdu. Ligin geçtiğimiz sezonki üçüncüsü olan turuncu-lacivertliler, sportif başarılarıyla da kendisine ek bir kaynak yarattı. Bazı önemli futbolcu satışları da gerçekleştiren İstanbul ekibi, mali açıdan önemli bir kazanç elde etti.

Süper Lig'de takımlara galibiyet primi olarak, 2.6 milyon lira veriliyor. Beraberlikte yapılan ödeme ise 1.3 milyon lira… Son yapılan artışla birlikte 9 milyon liralık ayak bastı parası da verilirken, Başakşehir bu sezon, primlerde yapılan artışlardan en iyi yararlanan takım olarak dikkat çekiyor.

26 HAFTADA 17 GALİBİYET ALDI

26. haftasında olunan ligde şu ana kadar 17 galibiyet-7 beraberlik alan Başakşehir, bunların karşılığı olan kadar parayı kasasına koymaya da hak kazandı. Aldığı galibiyetler karşılığında 44.2 milyon TL ödül parasına hak kazanan turuncu-lacivertliler, beraberliklerinin karşılığı olarak ise 9.2 milyona hak kazandı. Toplamda 53.4 milyonluk meblağ kasasına girdi.

2 SEZONDA TOPLAM 103,4 MİLYON LİRA

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük takımların UEFA'nın finansal kurallarıyla uğraştığı bir dönemde mali açıdan kendisini risklerin uzağında tutmaya çalışan Başakşehir geçtiğimiz sezon da ciddi bir rakama ulaşmıştı. 2017-18 sezonunda üç puan alan takım 2 milyon liraya hak kazanırken, beraberlikte ise 1 milyon euro alınıyordu. Başakşehir böylece 22 galibiyetinin karşılığında 44 milyon lira, 6 beraberlikten 6 milyon lira alarak toplamda 50 milyonu kapmıştı. İki sezonda şu ana kadar sportif başarıdan şu ana kadar gelen toplam miktar 103.4 milyon lira oldu.

DA COSTA'YI 4,5 MİLYON EUROYA SATTILAR

Sportif başarılarla gelen gelirlerin dışında Başakşehir transferde de ciddi bir kazanç elde etmesiyle öne çıktı. Bu sezon ortasında Manuel da Costa'yı 4.5 milyon euro karşılığında Suudi Arabistan'ın Ittihad takımına gönderdiler. Geçen sezon gerçekleşen Cengiz Ünder transferiyse büyük yankı uyandırdı. Roma'ya 14 milyon euro bonservisle giden oyuncu, bugünlerde gündemde olan sıradaki olası transferinden de eski kulübüne yine para kazandıracak.

(Skorer)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Başakşehir İstanbul Haberler

500

Yorumlar (22)

Misafir1234:

Başakşehir kasasını milletin verdiği vergi ile doldurdu haram olsun

13
7
yanıtYanıtla
Adam:

Şimdi milyonlarca taraftarı, devasa statları ve büyük camiaları olan takımlar parasızlıkla boğuşuyor ancak başakşehir gibi camiasız bir takım birkaç yıllık sayılı başarılarla zengin oldu öyle mi? İki ihtimal var: Ya 3 büyükler korkunç para kazanıyor ama kodomanların cebine gidiyor. Ya da başakşehirde mali bir usülsüzlük var. İki ihtimal de iğrenç

12
2
yanıtYanıtla
1234:

Bu Takım Ülkenin son17 senesinin en güzel özetidir.

10
2
yanıtYanıtla
ALİ:

eze eze şampiyon başakşehir tff ve mhk nın elinde olsa cinconu şampiyon yapacak ama onlarda bu sene başakşehire engel olmaz

5
6
yanıtYanıtla
hemşinli:

akbilspor şampiyon olacağına GALATASARAY şampiyon olsun

6
5
yanıtYanıtla
1234:

Biz kimin doldurduğunu çok iyi biliyoruz

6
3
yanıtYanıtla
gaddar:

Bir de hakemlerimiz başarısız diyordunuz. . MHK bakın neler başardı !!! Aynı hakemlerle CL kupası garanti . . saldır Başşşakşehirimiz !!!!

4
5
yanıtYanıtla
Akif:

Yorumları okuyorumda hep bu gibi kafalar yüzünden anadoludan veya avrupa yakasından güçlü bir takım çıkmıyor. Ne zaman biri gayret etse komple üzerine çullanıyorlar, atmadıkları iftira bırakmıyorlar. övündüğünüz 3 büyük takımlara bakın şimdiye kadar hayal satmaktan başka ne verdiler. Devletin o kadar destek vermesine rağmen milyarlarda dolar zarar ettirdiler. Birçok kulubün tiklemediği uefa kupasını düşünüp düşünüp kendinizi teselli edin.

5
4
yanıtYanıtla
döne yenge Bakirköyden:

Gizli Paralar ve dosyalar nerde, seyirci Yok,Tek seyirci leri malum,tik ta tör

7
1
yanıtYanıtla
Kara Murat:

Gelirin yarisini MHK verin- Nede olsa Puanlari toplama da yardimci oldular

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title