Haberler

Malta kira sözleşmelerini Blockchain teknolojisiyle koruyacak

Malta Başbakanı Joseph Muscat, ülkedeki bütün kira sözleşmelerinin blok zincir teknolojisiyle kaydedileceğini açıkladı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, ülkedeki bütün kira sözleşmelerinin blok zincir teknolojisiyle kaydedileceğini açıkladı.

Radio One kanalına konuşan Başbakan Muscat, uygulamanın uzun bir anayasal süreç sonunda kira hukuku reformu kapsamında Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandığını söyledi ve ekledi:

"İnsanlara bu teknolojinin katma değerini, günlük hayatlarında kullanacakları bir şekilde uygulayarak göstereceğiz. Bu uygulama, vatandaşlarımıza dijital dönüşümün yaşamlarını nasıl etkileyeceğini gösterecek."

Malta Başbakanı yeni düzenlemenin, kira sözleşmelerinin güvenliğini arttıracağını, evrakta sahtecilik girişimlerini önleyeceğini ve konuyla ilgili tutulan kayıtlara yalnızca yetkili kişilerin erişimini sağlayacağını kaydetti. Bunun yanında dağıtılmış yapıdaki ana ticari defterler, kira sözleşmelerinin kayıtsız yerlerde bulunmasını engelleyecek.

"Blockchain adası" olarak da bilinen Malta, 2018 yılının Temmuz ayında yürürlüğe soktuğu teşvik edici düzenleyici çerçeveyle birlikte, kripto para dünyasına ilk adımını atmıştı. Böylece ülkede dijital ve kripto paraların yanı sıra finansal enstrümanlar ve sanal finansal varlıklar da yasal bir temele kavuşmuştu. Yeni destekleyici yasal düzenlemeler, ülkenin eğitimli iş gücü ve Avrupa Birliği üyeliği faktörleri, Malta'yı blok zincir deneyiminde önemli bir merkez haline getirmişti.

Özer: Blockchain teknolojisi giderek yaygınlaşıyor

Dijital para borsası Koineks'in CEO'su Faruk Fatih Özer, AB üyesi bir ülkenin kira sözleşmelerini blockchain teknolojisine emanet etmesinin bu teknolojinin ne kadar güvenilir olduğunu kanıtladığını belirtti ve ekledi:

"Malta'daki kira sözleşmelerinin bu teknolojiyle korunmaya başlanması hem sözleşme güvenliğine büyük katkıda bulunuyor hem de hukuksal ilişkilerin gizliliğinin korunmasında kayda değer bir görev üstleniyor.

"Her ne kadar blockchain teknolojisi kripto paralarla birlikte anılsa ve hatta dijital paralarla birebir özdeşleştirilse de, bunun altında çok daha büyük ölçekte ve karmaşık bir altyapının bulunduğu çoğu zaman gözden kaçırılıyor.

"Blockchain teknolojisinin kripto paralarla sınırlı olmamakla birlikte, hızla yaygınlaşarak yakın gelecekte günlük hayatımızın hemen her alanında rol oynayabilecek bir potansiyel taşıdığını da unutmamalıyız."

Özer, bu tip uygulamaların Türkiye de dahil olmak üzere diğer pek çok ülkeye yol göstermesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Malta Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title