Haberler

Malaysia Airlines'a teklif yağıyor! Yeni sahibi kim olacak?

Güncelleme:

Finansal açıdan zor günler geçiren Malaysia Airlines'a teklif yağıyor. Air France-KLM şirketin %49'una talip olurken, Japan Airlines ise şirketin %25`i için teklif vermeye hazırlanıyor. AirAsia Group ve Malindo da şirkete teklif veren firmalar olurken, şirketin yeni sahibinin kim olacağı merak ediliyor..

Zor durumdaki Malaysia Airlines`in %49`una Air France-KLM talip olurken, Japan Airlines (JAL) şirketin %25`i için teklif vermeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin bilgisi bulunan kaynaklar, bu tekliflere ek olarak AirAsia Group ve Endonezya merkezli Lion Havayolları`nın Malezya kolu Malindo`nun da tekliflerini ilettiklerini belirtti.

Kaynaklardan biri, Malezya hükümetinin yurt dışından gelen teklifleri daha cazip bulduğunu; ancak Malezya Havayolları'nın sahibi konumundaki ulusal varlık fonunun AirAsia'nın teklifine daha sıcak baktığını belirtti.

Aynı kaynak, "Yurt dışındaki hava yollarından gelen her iki teklif de Malezya'nın stratejik konumuna yatırım yapmayı planlandıkları için daha kapsamlı ve stratejik" dedi.

Malaysia Airlines'a teklif yağıyor! Yeni sahibi kim olacak?

MALEZYA HÜKÜMETİ ORTAK ARIYORDU

Malezya hükümeti 2014 yılında bir uçağının uçuş sırasında esrarengiz şekilde ortadan kaybolması ve bir uçağının da Ukrayna'nın doğusunda vurularak düşürülmesinin ardından zor günler geçiren hava yolu için stratejik bir ortak arıyordu.

HENÜZ CEVAP VERİLMEDİ

Malezya Varlık Fonu Kazanah Nasional Bhd 2014'te Malezya Havayolları'nın kalan %30'luk hissesini de 1,4 milyar ringgit (345 milyon dolar) ödeyerek satın almıştı. Kaynaklar görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemezken; Air France-KLM, AirAsia ve Malindo yetkilileri henüz cevap vermedi.

Japan Airlines (JAL) kanadından yapılan açıklamada ise, şirketin Malezya Havayolları ile işbirliğini geliştirmek istediği belirtilirken, söz konusu teklif ile ilgili bir yorumda bulunulmadı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fransız Havayolu Şirketi Malezya Havayolları Endonezya Malezya Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title