Haberler

Ahmet Çakar'ın açıklamaları sonrası Kıbrıs ayağa kalktı!

Güncelleme:

Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar'ın Fransa-Türkiye maçı sonrasında katıldığı programda KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik kullandığı ifadeler tepki çekti. Dışişleri Bakanı Kudret Özersay yaptığı açıklamada "Kullanılan üslup gerek KKTC-Türkiye ilişkilerine gerekse Kıbrıs Türk Halkının Türkiye'deki imajına zarar vermiştir." dedi.

KKTC'de, siyaset, medya ve spor camiasından spor yorumcusu Ahmet Çakar'a tepkiler çığ gibi büyüdü. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Türkü'ne ya da bu halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Maalesef izlenen siyaset, özellikle de kullanılan üslup gerek KKTC- Türkiye ilişkilerine gerekse Kıbrıs Türk Halkının Türkiye'deki imajına zarar vermiştir. Ülke içinde toplumun farklı kesimlerini de, ülkemizin Türkiye ile olan ilişkilerini de germiştir." ifadelerini kullandı.

"ALINAN SONUÇ SEVİNÇLE KARŞILANMIŞTIR"

KTSYD'inden yapılan açıklama ise Ahmet Çakar'ın eleştiriyi hakarete vardırdığı vurgulandı. KTSYD açıklamasında "Fransa-Türkiye maçı Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de büyük bir heyecanla takip edilmiş ve alınan sonuç bu topraklarda da sevinçle karşılanmıştır. Böylesi bir ortamda KKTC Devleti'nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı'nı itibarsızlaştıracak hakaretlerde bulunan Ahmet Çakar isimli spor yorumcusuna sporun birleştirici yönünü hatırlatmak ve neticesinde tüm Kıbrıs Türk halkını kapsayacak çirkin sözlerinden dolayı kınamak ihtiyacı hissediyoruz" denildi.

Ahmet Çakar'ın açıklamaları sonrası Kıbrıs ayağa kalktı!KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

"SPOR YAZARLIĞINDAN VAZGEÇSİN"

Fikirlere ancak fikirle karşılık verilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada "Hakaret, aşağılama ve itibarsızlaştırma anlamında sarf edilecek sözlerin çatışma ve ayrıştırma doğuracağını bu vesile ile hatırlatmak isteriz. Unvanı doktor, mesleği spor yazarlığı olan bu kişinin bilmesi gereken en önemli konu sporun birleştirici yönü olmalıdır. Meslek etiğinden yoksun, doktorluk felsefesinin çok uzağında duruşuyla bir toplumun liderine ve böylesi açık hakaretlerde bulunan Ahmet Çakar'ın saygın bir meslek dalı olan spor yazarlığından vazgeçmesini tavsiye ederken, açık hakaret içeren sözlerinin de gerekli makamlarca incelenmesi gerektiğinin altını çizeriz" ifadesi yer aldı.'

"ÇAKAR HADDİNİ BİLMELİ"

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı da, Çakar'ın yaptığı açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirterek, "Ağzından çıkan kelimeleri duymayan Çakar, KKTC Cumhurbaşkanı'na hakaret edemez. Haddini bilmelidir. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklama ile sonuna kadar en sert şekilde eleştirilebilir ama kimse hakaret edemez. Bu gibi açıklamalar Türkiye ile Kıbrıs Türk Halkı arasında ciddi kırılmalara neden olur" diye konuştu. Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü de, "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yaptığı hatayı tenkit etmek başka şeydir belden aşağıya hakaret etmek başka şeydir. Türk Devlet geleneğimize yakışmayan hakaretleri Çakar'a iade ediyorum. Biz çalışır sandıkta hesabını sorarız ama küfür ettirmeyiz" dedi.

"İSTENMEYEN KİŞİ İLAN EDİLSİN"

Başbakan Ersin Tatar'ın danışmanlarından Özer Kanlı da, Ahmet Çakar'ı yaptığı açıklamalardan dolayı kınadı. Kanlı, "Ahmet Çakar denen kişinin gerek KKTC Cumhurbaşkanı gerekse Kıbrıs Türk Halkı'na yönelik sözlerini kınıyorum. Bu gibiler de en az Türkçe düşünemeyenler kadar KKTC -Türkiye ilişkileri ile Kıbrıs konusundaki ulusal duruşa zarar veriyor" diye konuştu. Kıbrıslı Spor Müdürü Songuç Kürşad da yaptığı açıklamada, Ahmet Çakar'ın ülkede istenmeyen kişi ilan edilmesi çağrısı yaptı. Kürşad, "Ahmet Çakar'ın ülkeye girişi yasaklanmalıdır" dedi. Yapılan tüm açıklamalarda Çakar'ın, Kıbrıs Türk Halkı'ndan özür dilemesi çağrıları yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Çakar, dün Türkiye'nin Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra isim vermeden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı işaret ederek, "Kaan Ayhan'ın golü o beyefendiye girsin" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çakar Türkiye Kıbrıs Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (176)

falan filan:

kıbrısın yaptıgı açıklamalar bizi ayaga kaldırmadımı

70
804
yanıtYanıtla
Hakan:

iğrençsiniz ahmet bey. . . . herkes savaşdan yana olmak zorunda değil.

280
155
yanıtYanıtla
XXL:

bu bir savaş değil terör temizliğidir. Ayrıca, savaş kaçınılmazsa yapacak bir şey yok, sen Türkiye''den mi yanasın? Yoksa. . . ?

yanıt84
yanıt10
mahoni:

iğrenç olan sensin bi kan tahlili yaptır

yanıt114
yanıt18
Gslii:

Ortada savaş yok,temizlik var

yanıt13
yanıt1
son heval bükücü:

ot beyinli hakan o beyinle yorum atman bile mucizeyken kalkmış operasyonumuz hakkında savaş diyorsun

yanıt21
yanıt2
Öğretmen:

Biz operasyonu bölünüp savaşa mecbur kalmamak için yapıyoruz,son 120 yılı oku bari

yanıt2
yanıt0
Fırtına kemal:

Ahmet çakar ne demiştik bu kadar köpürdünüz peki o zaman cumhurbaşkanınız türkiyeyi katil ilan ettiği zaman bu kadar tepki vermediniz.hem türkiyenin ekmeğini yiyin hemde düşmanın yapmadığını yapın ulan sizin cumhurbaşkanınız teröristleri masum türkiyeyi suçlu katil ilan etti sesiniz niçin bu kadar çıkmadı.içimizdeki fransalılar sizsiniz politikacılar kıbrıs halkı değil.........

82
9
yanıtYanıtla
KAMİL:

ZEHİR ZIKKIM OLSUN YEDİĞİNİZ İÇTİĞİNİZ

yanıt29
yanıt2
KSK li MESUT:

AHMET ÇAKAR SONUNA KADAR HAKLI VE AZ BİLE SÖYLEDİKLERİ... ADAMSIN...

76
5
yanıtYanıtla
Tüm 176 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title