Haberler

İstanbul'da Sahte Konsolosluk Binası Açıp, 12 Bin Euroya Vatandaşlık Sattılar

Güncelleme:

İstanbul Beşiktaş'a sahte konsolosluk bürosu açan dolandırıcıların, Karadağ vatandaşlığı vaadiyle 7 bin ila 12 bin euro arasında para aldığı çok sayıda insanı dolandırdığı ortaya çıktı.

Son yıllarda vatandaşlık başvurularının yoğunlaştığı ülkelerden biri olan Karadağ, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. İstanbul Beşiktaş'a açtıkları sahte konsolosluk bürosu ile 7-12 bin euroya vatandaşlık vaadi ile çok sayıda insanı dolandırdığı ortaya çıktı.

650 bin nüfusa sahip Balkan ülkelerinden biri olan Karadağ hem turizm hem de yatırım amaçlı olarak son dönemlerde popülerliği artan ülkelerden biri. Bu ilgi dolandırıcılarında yeni kazanç kapısı haline geldi. NTV'de yer alan habere göre; 2008'den bu yana Montenegro İstanbul Fahri Başkonsolosu olarak görev yapan Dr. Akkan Suver, "Kimi danışmanlık hizmeti verdiğini söyleyen kimi turizm acentası olduğunu belirten değişik isimlerle birçok yer kurulmuş. Bu kişiler, Karadağ vatandaşlığı adı altında 7 bin ile 12 bin euro arasında para alıyorlar" dedi.

"KARADAĞ'A GİTMEK İSTEYENLERİN ARACIYA İHTİYACI YOK"

Suver, "Türkiye ile Karadağ arasında bir vize problemi yok. Karadağ'a gitmek isteyenlerin hiçbir aracıya ihtiyacı yok. Karadağ'a vatandaşlık verilmiyor. Bu sene bir ''Ekonomik vatandaşlık' çıkarıldı. Bunu da Karadağ'ın tayin ettiği bağımsız denetçiler Karadağ'da kabul edilmeyeceğinize karar verecekler" açıklamasını yaptı.

1000'e yakın mağdur olduğunu söyleyen Suver, "Yargıya intikal ettirebilecekleri ellerinde bir şey yok. Siz kendi arzunuzla gidiyorsunuz ve parayı kendiniz veriyorsunuz" dedi.

BEŞİKTAŞ'TA SAHTE KONSOLOSLUK

Bu alanda internette birçok sitenin kurulduğunu da belirten Suver, "Bizim binamızın çok yakınında devasa bir binada ofis açmışlar. Üzerinde konsolosluk yazmıyor ama Beşiktaş'ta danışmanlık kelimesinin kısaltılmışı yazılmış. İçeri girdiğinizde 7 yıldızlı otel gibi döşendiğini görülüyor. Bizim şoförü bakması için gönderdim, 'Akkan bey, içerideki lüksü görünce girmeye çekiniyor insan' dedi. Böyle bir yerde bu kadar insanın istihdam edilmesi nasıl oluyor anlamak mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

YABANCI YATIRIMCILARA VATANDAŞLIK

Karadağ, ülkedeki kalkınma projelerine yatırım yapacak yabancılara pasaport veriyor. "Ekonomi vatandaşlığı" olarak tanımlanan uygulama 1 Ocak 2019 itibarıyla yürürlüğe girerken bundan 2 bin yabancı yatırımcının faydalanacağı açıklandı.

Hükümet tarafından yapılan yazılı açıklamada, üç yıl sürecek programdan yararlanmak isteyen yabancı yatırımcılarda aranan şartlar da kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada, yatırımcıların geldikleri ülkelerde herhangi bir hüküm giymemiş olması gerektiği, bu haktan yararlanmak isteyenler için üç ayrı paket oluşturulduğu ifade edildi.

Açıklamada, başkent Podgorica veya sahil şehirlerinde yatırım yapmak isteyenlerin 450 bin euro, ülkenin orta ve kuzey kesiminde yatırım yapmak isteyenlerin 250 bin euro, az gelişmiş bölgelerde yatırım yapmak isteyenlerin ise 100 bin euroyu belirlenen fonlara yatırması gerektiği aktarıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Beşiktaş İstanbul Karadağ 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

JÜL SEZAR:

mustaaak bu halka. akıllı gecınıp bu kadar koyun bır toplum az bulunur

14
1
yanıtYanıtla
AMİN:

MİLLETİMİZ NEDEN AKILLANMAZ LAR TÜM MİLLETİMİZE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM

14
0
yanıtYanıtla
cok güldüm:

adamlar krizi fırsata cevırmıs :)

9
0
yanıtYanıtla
Selahattin:

Şaka gibi haber. Bu insanların bu kadar çok mu parası var ona buna yedirecek kadar?

4
1
yanıtYanıtla
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

ulan şu zekayı çakallığa değilde bilim ve sanat için harcasak dünyada kimse bizimle yarışamazdı:))

3
1
yanıtYanıtla
MEDAR:

ARKADAŞLAR BUNUN APTALLIKLA ALAKASI YOK HER İNSAN KAZIK YİYEBİLİR ÇÜNKÜ DOLANDIRICILAR PROFESYÖNELDİR ÇEŞİT ÇEŞİT DOLANDIRMA ŞEKİLLERİ VAR DEVLETİMİZ DE MUBAREK HAN GİBİ KÖKÜNE KİBRİT SUYU DÖKECEGİNE SALIVERİYOR YAZIK İNSANLARIN EMEĞİNE

4
0
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

YILLARDIR HEP SÖYLEDİM İLLADA ADAM GİBİ KANUN VE YASALAR. İLLA DA ADAM GİBİ EĞİTİM, İLLA DA ADAM GİBİ EKONOMİ :

4
0
yanıtYanıtla
FB 18:

HİÇ KİMSE KENDİNİ UYANIK ZANNETMESİN HER İNSAN UMMADIĞI BİR YERDE SAF DURUMUNA DÜŞEBİLİYOR

3
0
yanıtYanıtla
sasa:

ha ha ha üzülmedim:D:D

2
0
yanıtYanıtla
angaralı:

bu kadar salakla aynı memlekette yaşıyoruz tosun koydu gitti şimdi de sahte konsoloslar koyuyor :D Allah akıl fikir versin ne deyim. . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title