Haberler

İBB, 92 bin çocuğa ücretsiz süt dağıtacak

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden önce vaat ettiği ücretsiz süt dağıtım projesini başlattıklarını söyledi. Proje kapsamında 92 bin çocuğa süt ulaştırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir eve süt girmiyorsa, bir çocuk süt içemiyorsa gelişiminde eksiklik var demektir. İşte bu nedenle İstanbul'da her çocuk süt içebilsin diye İstanbul Halk Süt'ü ihtiyacı olan ailelerimizin evlatlarına ücretsiz dağıtacağız" dedi.

İmamoğlu, Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde gerçekleştirilen İstanbul Halk Süt'ün tanıtım toplantısında, seçim öncesi verdikleri adil bir kent sözünü yerine getirmek için projeyi başlattıklarını söyledi.

Adil bir İstanbul yaratma hedefine en öncelikli gruptan başladıklarını ifade eden İmamoğlu, "Benim en dev projem çocuklarımıza hizmet ve çocuklarımızın gelişimine katkı olacaktır. Sağlığını ve mutluluğunu düşünmekle çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak konusunda attığımız her adımın bu ülkenin de geleceğini teminata almak konusunda en temel adım olacağını biliyoruz. Çocuklar bizim en büyük değerimiz. Bu kentte onlar için adaleti sağlamak en önemli işimiz olmalı. Bulabileceğimiz her bir kuruşu, artırabildiğimiz her bütçeyi bu kentin çocuklarına harcamak en değerli proje." diye konuştu.

İstanbul'da 92 bin çocuğa Halk Süt

İMAMOĞLU: İSTANBUL'UN TÜM ÇOCUKLARINI EŞİTLEMEK İSTİYORUZ

Yuvamız İstanbul projesiyle ilk kreş binalarının temelini attıklarını anımsatan İmamoğlu, İstanbul'un tüm çocuklarını hangi semtte olursa olsun eşitlemek istediklerini anlattı.

Projedeki en önemli şiarlarının "Süt her çocuğun hakkıdır" sloganı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Bir eve süt girmiyorsa, bir çocuk süt içemiyorsa gelişiminde eksiklik var demektir. İşte bu nedenle İstanbul'da her çocuk süt içebilsin diye İstanbul Halk Süt'ü ihtiyacı olan ailelerimizin evlatlarına ücretsiz dağıtacağız." dedi.

92 BİN ÇOCUĞA SÜT ULAŞTIRILACAK

Ekrem İmamoğlu, proje kapsamında kendilerinden önceki yönetimden kalan verileri kullanarak İBB'den ayni ve nakdi yardım alan ailelere süt dağıtımı yapılacağını ve buna belirlenecek yeni ailelerin de ekleneceğini kaydetti.

Proje kapsamında, 76 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye, 92 bini aşkın çocuğa ulaşacaklarını aktaran İmamoğlu, "39 ilçenin tamamında özellikle 3-6 yaş arası çocuğu olan ihtiyaç sahibi aileleri belirledik. Çocuklarımıza haftada iki litre olmak üzere ayda 8 litre ücretsiz süt desteğini sağlamış olacağız. 60 panelvan aracımızla 120 arkadaşımız bu amaçla İstanbul'un 39 ilçesini her gün dolaşacaklar. Aylık dağıtacağımız toplam süt miktarı 750 bin litre civarında olacak. Bu da yıllık 9 milyon litre süt anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

İstanbul'da 92 bin çocuğa Halk Süt

İstanbul Halk Süt'ün, Tarım Bakanlığı tarafından Güvenilir Gıda Ödülü verilen Tire Süt Kooperatifi'nden tedarik edildiğini bildiren İmamoğlu, İstanbul ve çevresindeki tarım ve üreticilere de benzer desteği verme arzusunda olduklarını kaydetti.

İmamoğlu, konuşmasının ardından Halk Süt ekiplerinin yeleğini giyerek dağıtım aracıyla kısa bir tur attı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem İmamoğlu Gürpınar İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title