Haberler

Satın Almak İstediği Arazi Aracının Fiyatı Pahalı Gelince, Kendi Yaptı

Güncelleme:

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışan endüstriyel makine ustası Tarkan Şahin, satın almak istediği arazi aracı ATV'nin fiyatını pahalı bulunca hurda malzemelerden kendi yapmaya karar verdi. Atölyesinde 2 ay boyunca araçla ilgili planlama yapan Şahin, topladığı hurda malzemelerle ATV'yi yapmayı başardı. Tarkan Şahin'in sanayide test ettiği araç, sanayi esnafının da ilgisini çekti. Saatte 60 kilometre hıza çıkan araç, 100 kilometrede 6 litre civarında yakıt tüketiyor. Şahin, arazi aracını 10 bin TL'ye mal ettiğini söyledi.

"EKSİK PARÇALARI KENDİM İMAL ETTİM"

Tarkan Şahin, boş zamanlarını değerlendirmek için böyle bir işe giriştiğini belirtti. Araç yapımında kullandığı malzemelerin büyük kısmını hurdacılardan topladığını kaydeden Şahin, "ATV almak yerine boş zamanlarımı değerlendirerek kendim yapmaya karar verdim. Bazı parçalarını hurdadan satın aldım. Zaman içinde bu araç ortaya çıktı. Lastiklerini yeni aldım. Direksiyon sisteminin bir kısmını hurdacıdan, bir kısmını yeni aldım. Kalan eksik parçaları kendim imal ettim. Hurdacıdan bir motosiklet motoru buldum. Biraz bakım yaparak çalışır hale getirdim. Üstüne monte ettim. Doğaçlama böyle bir araç ortaya çıktı" diye konuştu.

"SAATTE 60 KİLOMETRE GİDEBİLİYOR"

Arazide kendi yaptığı araçla gezmenin keyifli olacağını kaydeden Şahin, "Bu aracı arazide kullanmak için yaptım. Zamanımız olursa arazide bu araçla gezmeyi dolaşmayı düşünüyoruz. Şu an saatte 60 kilometre gidebiliyor. Daha fazlası için motoru yetersiz. Fakat bu hız yeterli. Daha hızlı gitmesi gerekmiyor. Arazide kullanma amaçlı olduğu için. Hızdan daha çok emniyetli olması bizim için önemliydi" dedi.

"4 TEKERLEKTEN BAĞIMSIZ SÜSPANSİYONU VAR"

Amacına uygun olması gerektiği için aracı geniş yaptıklarını belirten Şahin, şunları söyledi:

"Arazide daha dengeli olması gerekiyordu. 4 tekerlekten bağımsız süspansiyonu var. Arkadan çekişli bir araç. Mümkün olduğu kadar hafif yapmaya çalıştık. 250 santimetreküp motosiklet motoru var. Geri vitesi, arazi vitesi var. Yakıt tüketimi yaklaşık 100 kilometrede 6 litre civarında. Arazide daha fazla yakıt tüketecektir. Sadece arazide kullanılmak için yapılmış bir araç. Bundan sonra aklımda bir proje daha var. O da anfibik bir araç yapmak. Hem suda hem karada ilerleyebilen bir araç. Biraz daha profesyonel ve biraz daha özenli çalışmayla böyle bir araç yapmayı planlıyorum."

2. Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Koçak da sanayi esnafının desteklendiğinde her türlü aracı yapabileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarkan Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title