Haberler

Hobi Olarak Başladığı Arıcılıkta Devlet Desteğiyle 150 Kovana Ulaştı

Güncelleme:

Uşaklı öğretmen Kamil Duran, hobi amaçlı başladığı arıcılıkta devletten aldığı 32 bin 500 lira hibe desteğiyle kovan sayısını 2'den 150'ye çıkardı. Duran, şimdi Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyor.

Uşaklı edebiyat öğretmeni Kamil Duran, hobi olarak 2 kovanla başladığı arıcılığı devletten aldığı hibe destekle büyüttü ve kovan sayısını 150'ye çıkarttı.

Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Kamil Duran, doğaya olan ilgisi nedeniyle 5 yıl önce hobi amacıyla 2 arı kovanı aldı. Evinin bal ihtiyacını karşılamak amacıyla aldığı kovanlardan elde ettiği bala çevresinden yoğun ilgi olunca kovan sayısını artırmak için arayışa giren Duran, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak Koordinatörlüğüne proje başvurusunda bulundu. Duran, hazırladığı 72 bin liralık projeye 32 bin 500 lira hibe desteği aldı ve kovan sayısını 150'ye çıkardı. Arıcılıkla ilgili yeni kitaplar okuyan girişimci öğretmen, dünyanın en iyi 20 bal bitkisi arasında kabul edilen arı otu ekimi yaparak arıların verimliliğini arttırdı.

Hobi Olarak Başladığı Arıcılıkta Devlet Desteğiyle 150 Kovana Ulaştı

ARI OTUYLA VERİMİ ARTIRDI

Kamil Duran, arıcılıkta her gün yeni şeyler öğrendiğini, tecrübesi arttıkça bal kalitesinin de yükseldiğini söyledi. Uşak'ta kovanların bulunduğu bölgeye dünyanın en iyi 20 bal bitkisi arasında gösterilen arı otu ektiğini, bu çiçekten polen alan arıların ballarının farklı bir lezzete dönüştüğünü dile getiren Duran, verimliliğin de arttığını ifade etti.

Mor renkli çiçekleri olan yaklaşık 70-100 santimetre boya kadar oluşan bitkinin polen açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Duran, "Yağışlı dönemde çiçeklerin polenleri dökülür, arı otunun sürekli poleni vardır, bu dönemde özellikle arılar bu bitkiden faydalanıyor. Bahar ayları boyunca yağışlı dönemde arılar beslenmiş oluyor, verim atıyor lezzet çeşitleniyor" diye konuştu.

Hobi Olarak Başladığı Arıcılıkta Devlet Desteğiyle 150 Kovana Ulaştı

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN SİPARİŞ ALIYORUM"

Yazın kovanları İzmir'in Bayındır ilçesine götürdüğünü belirten Duran, şunları söyledi:

"Yılda 4 kez bal elde ediyorum. Tamamen organik bal üretmek için çaba harcıyorum. Organik ürün sertifikam henüz yok ama müracaat için hazırlanıyorum. Ege Üniversitesinde ürettiğim balı tahlil ettirdim, sonuçlar mükemmele yakın. Amacım çok bal üretmek değil sağlıklı ve lezzetli bal üretmeye çalışıyorum. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyorum. İlgi çok yoğun ilerleyen dönemde kovan sayısını artırmayı hedefliyorum."

Hobi Olarak Başladığı Arıcılıkta Devlet Desteğiyle 150 Kovana Ulaştı

Kaynak: AA / Güncel

Edebiyat Uşak Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title