Haberler

Vali Mutlu Tebrikleri Kabul Etti

Vali Mutlu: "Bu bayramları en iyi şekilde, en coşkulu şekilde , en yüksek katılımla en uygun yerde kutlamak ideal olanıdır.

Bu noktadada Vatan Caddesi çok güzel bir yerdir. Herkesin çok rahatlıkla katılabildiği ve çok rahat bir bayramın yapılabildiği bir alandır"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

Mutlu, Valilikteki törende, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, vali yardımcıları, askeri erkan, ilçe emniyet müdürleri, kurum müdürleri ve çeşitli dinlerin temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

"CUMHURİYETİMİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUZ"

Vali Mutlu, "Cumhuriyet 87. yaşına ulaştı. Cumhuriyet Bayramı devletimizin, milletimizin en büyük bayramı. Cumhuriyet Bayramı milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Cumhuriyetimizi yürekten kutluyoruz. İstanbul'da büyük bayrama hep beraber coşkulu bir şekilde hazırlandık. Vatan Caddesi'ndeki gösterileride paylaşmayı çok istiyorduk. Ancak hala devam etmekte olan yağış nedeniyle dün bir iptal zorunluluğumuz oldu ama törenin diğer kısımlarını icra edeceğiz. Pazar günü inşallah iyi havada çok güzel bir şekilde bu büyük bayramı kutluyor olacağiz" dedi.

"İSTANBULLULARIN TRAFİKLE İLGİLİ SIKINTILARINI EN AZA DÜŞÜREBİLMEK İÇİNDE ÇALIŞMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Resmi bayramların kutlandığı Vatan Caddesi'nin trafiğe kapatılmasının tartışmalara neden olduğu ve ileriki yıllarda kutlamaların adresinin değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Vali mutlu, "Bayramlarımız milletimizin bayramlarındır. Bu bayramları en iyi şekilde, en coşkulu şekilde , en yüksek katılımla en uygun yerde kutlamak ideal olanıdır. Bu noktadada Vatan Caddesi çok güzel bir yerdir. Herkesin çok rahatlıkla katılabildiği ve çok rahat bir bayramın yapılabildiği bir alandır.

Tabi böyle bir alanın İstanbul'un trafik noktasında da çok ciddi bir arter olması nedeniyle özelliği vardır. Bu ikisini birleştirebilmek dolayısıyla hem bayramı en güzel şekilde kutlamak hem de İstanbulluların trafikle ilgili sıkıntılarını en aza düşürebilmek içinde çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Yani bayram kutlarken önemli olan coşkun bir şekilde kutlamaktır. Ama bunun yeri tamamen idarenin taktiridir. Dolayısıyla bu konuyla ilgili çıkan değerendirmeleri takip ediyoruz. Bununu üzerindede çalışıyoruz, uygun olan neyse zamanı geldiğinde yapılır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title