Haberler

İBB'nin iki seçim arasında 524 aracı iade ettiği ortaya çıktı

Güncelleme:

İBB yönetimi tarafından Yenikapı'da sergilenen araçlar arasında lüks makam araçları yer almamış ve eleştirilere neden olmuştu. Konu hakkında yeni bir gelişme daha yaşanarak İstanbul için düzenlenen iki seçim arasında İBB'nin 524 aracı iade ettiği ortaya çıktı.

Yenikapı'da günlerce sergilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili sorulan "Lüks makam araçları nerede" sorusunun yanıtı ortaya çıktı. 524 aracın 2 seçim arasında iade edildiği belirlendi. Bu araçların 104'ü lüks araç kategorisinde yer alıyor. Değeri ortalama 250 bin lirayı bulan Audi A6 marka arabalardan Volkswagen Passat marka arabalara kadar onlarca araç kiralanmış. İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı, "Bu araçların maliyetini tek tek hesaplayıp kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; İBB'ye bağlı kuruluşlar İETT, İSKİ ve 28 iştirak şirketlerinde ihtiyaç fazlası olarak nitelendirilen 730 araç geçen günlerde Yenikapı Miting alanında sergilendi. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yaptığı açıklamada, "İBB'ye bağlı kuruluşları İETT, İSKİ ve 28 iştirak şirketlerinde 730 araçtan tasarruf edilebileceği belirlenmiştir. Toplamda yılda 49,5 milyon lira tasarruf sağlanacaktır. 5 yıllık süreçte bu tasarruf 250 milyon lirayı bulmaktadır" ifadelerini kullanmıştı. Erkut yapılan incelemeler neticesinde Nisan, Mayıs ve Haziran ayları arasında 517 aracın, kiralandığı şirketlere iade edildiğini Yenikapı'da açıklamıştı. Erkut, Yenikapı'da sergilendikten sonra iade edilecek 730 araçla birlikte toplam 1247 aracın sistemden çıktığını duyurmuştu. Günlerce süren tartışmalarda AK Parti'liler sergilenen araçların hizmet araçlarını olduğunu, aralarında lüks makam araçlarının bulunmadığını söylemişti.

İBB'nin iki seçim arasında 524 aracı iade ettiği ortaya çıktı

İADE EDİLEN ARAÇLAR

524 araç arasında lüks araç kategorisine giren 31 tane Opel Insignia, 15 tane Skoda SüperB, 37 tane Volkswagen Passat ve 18 tane de Caravelle 8+1 marka araç var. Bu araçların çoğunlukla Mayıs ayında iade edildiği görülüyor.

Arabaların modelleri 2015 ile 2018 yılı arasında değişiyor. Volkswagen Passat marka arabaların bir kısmı 2018 model. Listede bu lüks araçların dışında 175 tane Renaolt Clio Sport, 57 tane ise Renault Megane gibi başka markalardan araçlar da var.

İBB'nin iki seçim arasında 524 aracı iade ettiği ortaya çıktı

"BİZ UYDURMADIK"

CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı "1717 makam aracını biz uydurmadık. İBB'nin bir önceki yönetimi tarafından hazırlanan 2019 yılı performans programından aldık bu veriyi. 31 Mart-23 Haziran seçimleri arasında 524 araç iade edilmiş. Sergilenen araçları beğenmeyip lüks makam aracı arayanlar 2 seçim arası iade edilen bu araçlara bakabilir. Bu araçların kimler tarafından kullanıldığını araştıracağız. Maliyetlerini hesaplayacağız. İstanbul halkının parası nasıl lüks araç kiralamalarıyla çarçur edilmiş ortaya çıkaracağız" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Volkswagen İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title