Haberler

Son dakika! Endonezya'da futbol maçında çıkan izdihamda 174 kişi öldü

Güncelleme:

Doğu Java eyaletinin Malang şehrindeki Kanjuruhan Stadyumu'nda Persebaya Surabaya takımının Arema Malang'ı 3-2 yendiği lig maçının ardından iki rakibin taraftarları arasında çok sayıda kavga çıktı.

Endonezya'da futbol maçında çıkan izdihamda 129 kişi öldü

174 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yüzlerce taraftar, arbedeye müdahale eden polisin kullandığı biber gazından korunmak için çıkış kapısına koştu. Yaşanan büyük kaosta nefessiz kalarak boğulanlar ve ezilenler oldu. Stadyumda çıkan olaylarda 174 kişi hayatını kaybetti.

Endonezya'da futbol maçında çıkan izdihamda 129 kişi öldü

GÖZ YAŞARTICI GAZ PANİK YARATTI

Doğu Java Polis Şefi Nico Afinta, yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde maçın sona ermesinden hemen sonra taraftar grupları arasında çıkan kavgaların çevik kuvvet polisinin göz yaşartıcı gaz kullanmasına neden olduğunu ve sıkılan gazın taraftarları paniğe sevk ettiğini söyledi.

Endonezya'da futbol maçında çıkan izdihamda 129 kişi öldü

180 KİŞİ YARALANDI

Afinta, 300'den fazla kişinin tedavi için bölgedeki hastanelere götürüldüğünü, ancak birçoğunun yolda ve tedavi sırasında öldüğünü kaydetti. Yaklaşık 180 yaralı arasında durumu ağır olanların bulunduğunu anlatan Afinta, ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

LİG GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI

Devlet Başkanı Joko Widodo, Ulusal Polis Şefi General Listyo Sigit Prabowo'ya izdihamla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütmesi için talimat verdi. Batı Java Eyaleti Bogor Başkanlık Sarayı'nda basın açıklaması yapan Widodo, meydana gelen trajedi nedeniyle derin taziyelerini ileterek, "Bu trajedinin yaşanmasından ötürü üzgünüm ve umarım bu, ülkedeki futbolun son trajedisi olur. Gelecekte böyle bir insani trajedi daha olmamalı." dedi.

Widodo, Endonezya Futbol Federasyonuna (PSSI) güvenlik prosedürleri iyileştirilene kadar 1. Lig'in geçici olarak askıya alınması talimatını verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Zainudin Amali de PSSI Genel Başkanı Mochamad Iriawan ve Prabowo'ya maç sırasındaki güvenlik prosedürlerini kapsamlı şekilde değerlendirmelerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Endonezya Surabaya Futbol Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (6)

tolga yurtsever:

Futbol Oynamak haram mıdır?? Bazıları haram diyor. Mahmutçular ; esat hoccılar , menzil şürekası süleymancılar oynamıyor .

9
26
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Boyle mal olduklari surece bunlara hersey haram. Daha müsabaka izlemeyi bile beceremiyorlar. Çıkan kavgayı vile ayırmayı beceremiyorlar.

yanıt3
yanıt2
ferhat atmaca:

duvar şart sınırlarımıza

14
1
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Bravo valla.ne diyim. Bravo.

8
1
yanıtYanıtla
Muzaffer Avcı:

Bu sorunun yeri burası değil diyanettir mahmutçu,esatçı diye bir din yoktur islamsan,müslümansan bu konuyu kendine dert etmişsen diyanete sor

5
1
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Hayatın 90 sı bitti onlar için.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title