Haberler

DİYARBAKIR - Bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak tekstil fabrikaların temeli atıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 hazır giyim fabrikasının temeli törenle atıldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 hazır giyim fabrikasının temeli törenle atıldı.

İlçede düzenlenen törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Bismil'de "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında 16 bin 500 metrekare kapalı alanı olan fabrikalar kurulacağını söyledi.

Karaloğlu, bu programın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütüldüğünü ifade etti.

" Diyarbakır'ın Çermik, Ergani, Yenişehir ve Bismil ilçelerinde 57 milyon liralık bir projeyi eş zamanlı olarak yürütüyoruz." diyen Karaloğlu, bunun 32 milyon 500 bin liralık kısmının Bismil'deki 5 ayrı fabrikanın toplam bedeli olduğunu bildirdi.

Karaloğlu, "Hedefimiz Diyarbakır'da doğan gençlerimize Diyarbakır'da iş imkanı oluşturmak. Diyarbakır'da doğan gençlerimiz iş aramak için doğdukları şehri terk etmek zorunda kalmasın. Kendi ilçelerinde, kendi şehirlerinde iş bulsunlar, AŞ bulsunlar, mutlu olsunlar istiyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız bu." dedi.

Desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar ve milletvekillerine teşekkür eden Karaloğlu, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

Geçen sene Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyarbakır'a yönelik büyük bir gençlik ve spor protokolü imzaladıklarını anımsatan Karaloğlu, o protokol çerçevesinde sporla ilgili yatırımların devam ettiğini söyledi.

" Diyarbakır'daki gençlerimizin zamanlarını kaliteli geçirecek mekanları olsun ki onları birileri istismar etmesin. Diyarbakır'ın kuzularını, Dicle'nin kuzularını birileri istismar etmesin, onları yanlış yönlendirmesin diye çaba sarf ediyoruz, gayret ediyoruz." ifadelerini kullanan Karaloğlu, bu doğrultuda çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Bismil- Batman kara yolu üzerindeki bir alanda OSB kurarak, özellikle Bismil'de üretilen tarımsal ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını istediklerini dile getiren Karaloğlu, "Temelini atacağımız fabrikaları da inşallah en kısa zamanda bitirip, burada açılışını da yaparız. İnşallah güz döneminde fabrikalarımızı, sanayicilerimize teslim etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker de fabrikaların hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra 1500 kişiye istihdam sağlayacak 5 hazır giyim fabrikasının temeli atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Diyarbakır gençlik Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title