Haberler

Alcatel-Lucent'e Emmy® Ödülü

Güncelleme:

Ödül, teknik veya mühendislik alanlarının gelişimine katkıda bulunan başarılı kurum ve kişilere veriliyor.

Alcatel-Lucent televizyon programlarına erişim şeklini değiştiren "ağ DVR'ın uygulanmasındaki öncü çalışmaları ile "Ulusal Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi Teknoloji & Mühendislik Emmy® Ödülü"nü kazandı. Ödül, teknik veya mühendislik alanlarının gelişimine katkıda bulunan başarılı kurum ve kişilere veriliyor.

Ağ DVR

Günümüzde çok sayıda evde, televizyon programlarını daha sonra izleyebilmek için bir dijital video kayıt cihazı (DVR) bulunuyor.

Bu alandaki bir sonraki adımı ise ağ DVR oluşturuyor. Bu teknoloji ile sabit sürücü oturma odasından çıkartıp ağın içine yerleştiriliyor. Ağ DVR ile evlerdeki tuner sayısı veya DVR'ın sabit sürücü kapasitesi ile kısıtlanmaksızın birden fazla programı eşzamanlı olarak kaydetmek, kaydedilen içeriği, başka bir televizyon, tablet veya akıllı telefon gibi herhangi bir ağa bağlı cihaz üzerinde oynatmak, yeniden başlat, geriye sar ve tekrar izleme gibi özellikler ile kontrol etmek mümkün oluyor.

Hizmet sağlayıcı da ağ DVR'dan faydalanıyor. Sabit sürücünün konutun dışına çıkartılması, aynı zamanda daha az sayıda arıza yaşanması, dolayısıyla da çağrı merkezinin daha az sayıda aranması anlamına geliyor. Hizmet sağlayıcılar sabit sürücüleri ağlarının içindeki merkezi bir yerde toplayıp paylaşarak kendi maliyetlerini de azaltabiliyorlar.

Ağ DVR konusunda zengin bir patent portföyü bulunan Alcatel-Lucent, ATIS-IIF gibi Uluslararası Standart kuruluşları nezdinde ağ DVR temelini oluşturan ağ tabanlı ısmarlama video hizmetlerinde standardizasyonu aktif olarak destekliyor.

Alcatel-Lucent Emmy® Ödülü'nü üçüncü kez kazanıyor: Alcatel-Lucent'in sahip olduğu Bell Labs, 1997 yılında High-Definition TV (HDTV) kapsamında dijital televizyon alanındaki çalışmalarından ötürü ödüle layık görülürken Alcatel-Lucent'in Radyo Frekans Sistemleri alanındaki iştiraki de 2009 yılında tek bir sistem içinde eş zamanlı NTSC veya ATSC sinyal iletimine imkan veren teknolojisi ile ödülü kazandı.

Alcatel-Lucent'in sahip olduğu Bell Labs 2006 yılında kayıt alanına yaptığı üstün teknik katkılardan ötürü bir Teknik GRAMMY® Ödülü kazandı. Aynı zamanda, 1937 yılında da yüksek doğrulukta ses yeniden üretimi için kullanılan hoparlör tasarımı ile bir Bilimsel ve Mühendislik Oscar®'ı kazanmıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alcatel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title