Haberler

Yalova'da Dünya Gıda Günü etkinliği

Güncelleme:

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "16 Ekim Dünya Gıda Günü" nedeniyle Armutlu ilçesinde program düzenlendi.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "16 Ekim Dünya Gıda Günü" nedeniyle Armutlu ilçesinde program düzenlendi.

"16 Ekim Dünya Gıda Günü" çerçevesinde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Armutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve öğretim üyeleri, İl Müdürlüğünden İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, teknik personeller ve Yüksekokul öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı, "Bu senenin ana teması: 'Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma!' Su, bütün canlılar için hayati ihtiyaç ve vazgeçilemez bir kaynaktır. İnsani tüketime uygun tatlı su miktarı, Dünya'daki toplam su miktarının yalnızca yüzde 2,5'nu oluşturur. Maalesef kısıtlı miktarda bulunan bu tatlı su kaynakları; başta kirlilik, kuraklık, iklim değişikliği, nüfus artışı gibi pek çok tehditle karşıya karşıyadır. Şu anda Dünya'da 800 milyondan fazla insan yetersiz beslenmeye bağlı açlıkla mücadele etmektedir. Bunun en büyük sebebi, temiz suya erişimde yaşanan sıkıntılardır. Ülkemiz, iklim değişikliğinin etkilerinden olumsuz olarak etkilenecek olup su varlığımızda önemli oranlarda azalma olacaktır" dedi.

İl Müdürü Suat Parıldar ise 1945'ten beri Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nüm (FAO) kuruluşunu anmak amacıyla 16 Ekim ' Dünya Gıda Günü' olarak kutlandığını hatırlattı. Bu yılki tema olan suyun yaşam için vazgeçilmez olduğunu dile getirerek, "Vücudumuzun %50'sinden fazlasını oluşturur ve Dünya yüzeyinin yüzde 71'inden fazlasını kaplar. Suyun gıdada, tarımda, endüstriyel alanda kısaca hayatımızın her sahasında vazgeçilmez rolü bulunmaktadır. Ancak hızlı nüfus artışı, kentleşme, ekonomik gelişme ve iklim değişikliği su kaynaklarının giderek azalmasına neden olmaktadır. Bugün Dünya'da 2,4 milyar insan su sıkıntısı çekmektedir. Bunu engellemek su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetimini sağlamaktan geçer. 'Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma!" teması ile su kıtlığı yaşamayacağımız gelecek temennisi ile 'Dünya Gıda Günü'nüzü kutlarım" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı yaptığı da Ülkemizin etrafında devam eden savaşlar nedeniyle Gıdanın öneminin her geçen gün daha da fazla arttığına dikkat çekerek gıda ve su tüketimine çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı da Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığımızı ifade etti.

Konuşmaların ardından Yüksekokul öğrencilerine Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, İl Müdürü Suat Parıldar ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı tarafından hamsi ve helva ikramında bulunuldu.

Programda ayrıca Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stantta su verimliliğine dikkat çekilerek öğrencilere bilgilendirmelerde bulunuldu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dünya Gıda Günü Armutlu Yalova Dünya Eğitim Sağlık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title