Haberler

Üreticilere file desteği

Güncelleme:

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde organik tarım yapan üreticilere kurutma filesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde organik tarım yapan üreticilere kurutma filesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Kuluncak İlçesinde organik tarım yapan 41 üreticiye yüzde 50 bedeli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçesinden karşılanan, yaklaşık bin dekar alanda kullanılmak üzere 18 bin metre karelik yüzde 75 geçirgenli kurutma filesi dağıtıldı. Hibe destekli file dağıtım törenine, Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, Kuluncak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Dağıtım programında konuşma yapan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, hibe destekli proje ile ilgili bilgileri aktardı. Macit, "Demostrasyon amacı ile kurutma filelerini çiftçilerimizin geleneksel hasat yöntemlerini daha da geliştirmeleri ve diğer çiftçilerimize de örnek olması için dağıtıyoruz. Kurutma filesinin en büyük özelliği kurutmayı hızlandırması, yağışlı havalarda geçirgenlik sağlayarak ürün kaybını engellemesi, hijyen şartlarında kurutulmanın sağlanmasıdır. Bundan sonraki süreçte İlimizde de yaygınlaşan fırında kurutma yöntemini ilçemiz için de kurutma fırınlarını kurarak yaygınlaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ise üreticilerin desteklenmesinin öneminden söz edip, "Sayın İl Müdürümüz teknik bilgilerden bahsetti. Bu tarz çiftçilerimizi destekleyen teşvik eden girişimleri memnuniyetle karşılıyoruz. Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüz her zaman çiftçilerimizin yanında, çiftçilerimize şimdiden bol kazanç bol hasat diliyorum " ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, organik tarım yapan 41 üreticiye yüzde 50 bedeli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçesinden karşılanan, yaklaşık bin dekar alanda kullanılmak üzere 18 bin metre karelik yüzde 75 geçirgenli kurutma filesi dağıtıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hisarcık Kuluncak Malatya Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title