Haberler

Ticaret Bakanı Muş: İkinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kuralına uymayanlara ciddi bir ceza getireceğiz

Güncelleme:

Otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışının önüne geçmek için yapılan düzenlemeyle ikinci el araç satışına 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirilmişti. Kurala uymayanlara 8 bin 400 TL para cezası uygulanacağı söylentileri üzerine bugün açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İkinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kuralına uymayanlara ciddi bir ceza getireceğiz" ifadesini kullandı.

Son bir yılda fiyatlarda yükselişi durdurulamayan otomobil sektörü mercek altına alınmış, satışlarda 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirilmişti. Söz konusu kurala uymayanlara 8 bin 400 TL gibi bir para cezası uygulanacağı söylentileri gündem olmuştu. Ticaret Bakanı'ndan konuyla ilgili ceza açıklaması geldi.

BAKAN MUŞ DUYURDU: BÜYÜK CEZA GELİYOR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yaptığı açıklamada "İkinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kuralına uymayanlara ciddi bir ceza getireceğiz" dedi.

"250 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ"

Bakan Mehmet Muş ihracat 250 milyar dolarlık ihracat hedefine bu yıl yakalanacağını söyledi.

6 AY VE 6 BİN KM UYGULAMASI NE?

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 16 Ağustos 2022 tarihinde Ticaret Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek ve bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Muş Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

Omurilik Sarmsağı :

Ne cezası!, noterden satışın onaylanmaması gerekir. İş cezaya kaldıysa "alan razı, satan razı" olayına döner iş.

79
4
yanıtYanıtla
Aykul Kul:

8.400 TL yi de arabanın üzerine koyar aynını yapar yüz binlik bir cezai yaptırım uygulanır ise çözüm olur

40
2
yanıtYanıtla
TC Kemal Tekinay:

bos muhabbet, satan zaten fahis fiati konduruyor, 10,000 daha ekler, km ile oynar, hangi noter gidip otomobilin sase nosuna, km sine bakacak?, exspertiz raporu isterseniz o da uydurulur........... OTV, KDV, GUMRUK, TRT, vs vs dusurun, avrupa standartina gelin problem cozulur zaten... burada problem bir araba sahisa iki araba maliye ye,, bunu goremezseniz problemi cozemezsiniz...

37
3
yanıtYanıtla
Mehmet Coşkun:

adamlar özürlü nörsün sen gibi düşünemiyor bizim merkez bankası döviz basıyorya otv ye ne gerek demi otv nin amacı ney onu bilmek lazım demi

yanıt1
yanıt22
zırzop:

İş noterlerden dönmüyorsa boşa yasa kanun çıkardınız vesselam

40
0
yanıtYanıtla
Han Kurtoğlu:

Bumu çözüm 80 model araba 150 bin oldu.2008 de 650 TL maaşla 2 bine alınıyordu o araba 6 ve ya 8 taksitle şimdi bahsettiğim araba 5 bin TL asgari ücretle kaç takside alınıyor.Hesaplayin deneylemeyin böyle oturup izleyin olanı biteni

33
0
yanıtYanıtla
Han Kurtoğlu:

Hâlâ daha sahibinden soruşturması vardı.Noldu

yanıt0
yanıt0
bekir yapici:

cok sacma para benim veya arac benim belki acil nakite ihtiyacim var belki düses ikinci el arac buldum kimi ilgilendirir dünyanin neresinde benzer bir uygulama var acaba hükümet halkini o kadar cok düsünüyorsa önce arac alim satim vergilerini avrupa ülkelerini örnek alarak yapsin piyasa nasil rahatlar görsün.

17
0
yanıtYanıtla
İsmet Kayıt:

Sayin bakan cezalar komik 8.400 tl nedir eger cezalar caydırıcı olursa insanlar suç işleyenler azalir bir Galerie için 8.400 komik 150.000 200.000 bak isterse uymasınlar

14
3
yanıtYanıtla
Hasan Tanrıverdi:

Onu da üzerine koyar satarlar.

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title