Haberler

Market fiyatları ne zaman düşecek? Perakendeciler yüzde 40'lık indirim için tarih verdi

Güncelleme:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kaya, market raflarındaki ürünlerde ilk aşamada yüzde 20-30 indirim olduğunu belirterek, "Bir ay sonra fiyatların yüzde 40 aşağı ineceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Kaya, Konya'da federasyon üyesi market zinciri sahipleri ve dernek başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Ekonomide son dönemdeki gelişmelere yönelik değerlendirme yaptıklarını ifade eden Kaya, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve rafta fiyatların geri gelmesiyle ilgili değerlendirmede bulunuyoruz. Şu an zaten yerel marketlerin birçoğu fiyatları indirdi. Fabrikaları da zorluyoruz bu konuda." diye konuştu.

"BİR AYLIK SÜREÇTE FİTATLAR YÜZDE 40 DAHA İNER"

Kaya, şu an yüzde 30'a varan indirimler yapıldığını belirterek, "Bu zincirleme oluyor. Bir market indirime girdiğinde rekabet oluyor. Biri yağın fiyatını indirdiğinde diğeri de indirmeye başlıyor. Bu zincirleme, Türkiye'deki tüm marketler ister istemez indirmek zorunda kalıyor çünkü müşteri kaybına uğruyor. Bu konuda Konya öncü oldu. İlk fiyatları düşüren Konya oldu. Markette raftaki ürünlerin fiyatı ilk aşamada yüzde 20-30 indi. Yani bir ay sonra yüzde 40 fiyatların aşağı ineceğini tahmin ediyoruz ve ineceğini de iddia ediyorum. Şu anda yüzde 30'a yakın fiyatlar indi ve inmeye devam edecek. Çünkü inmek indirmek zorunda. Yeni fiyatlı ürünler daha bitmediği için ilk başta yüzde 30 ile başladı. Bir aylık süreçte kurun böyle devam etmesiyle yüzde 40 daha iner. Buna temel gıda ve temizlik dahil." dedi.

"OCAK AYINDAKİ SİPARİŞLERİMİZİ İPTAL ETTİK"

Fiyatların kur ve stokçuluktan dolayı fahiş şekilde yükseldiğini dile getiren Kaya, tüketicilerin çok zarar görmemesi için sektörün "zararına bile" faaliyet gösterdiğini söyledi. Kaya, kurun dengelenmesi ve geriye gelmesiyle piyasada bahar havası yaşandığını belirterek, "Ocak ayındaki siparişlerimizi iptal ettik, yani onlara da tepki gösterdik. Fiyatlarımızı yeni fiyata uyarlasınlar." ifadelerini kullandı.

5 LİTRELİK AYÇİÇECEĞİ YAĞI 125 LİRADAN 90 LİRAYA DÜŞTÜ

Ayçiçeği yağı fiyatlarının mutfaktaki ateşi en çok gösteren ürün olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu süreçte 116 liraya tedarik ettiğimiz ayçiçeği yağını 125'e satıyorduk. Şimdi Konya'da 28 şubesi olan marketlerimizde 90 liraya satılıyor. Çünkü piyasanın fiyatları düşürme adına ilk düşüren biz olduk." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Konya Haberler

500

Yorumlar (9)

Suskun Demir:

Fiyatları çıkarınca dakikada çıkarıyorlar indirim olunca neden sallıyorlar bu kadar karaktersizlik olamaz

42
1
yanıtYanıtla
Ramazan Avcı:

90tlye yağ 2lt dir

29
1
yanıtYanıtla
Adem dgn:

yok kardeşim 5 lt 28 şubesinde var

yanıt3
yanıt5
baklavacı çeto :

ne diyorsun başkan be. yuzde otuz indirmişler de bilmem yuzde kırk daha inecekmişte. ne yani baştan beri fiyatlar sadece yuzde kırk mı yükseldi diyosun. geçin bunları. bazı ürünlerde yuzde 300 arttı ( 50 kg un 100 tlden 325 tl şimdi). üstelik 5 kg yağ şimdi en uzuc 110 tldir ne 90 tlsi. acaba siz hangi markete gidip baktınız kendinizde misiniz

28
1
yanıtYanıtla
Doğuş:

Ne indirmesi dolar ın yükselişi ile tekrar zam yapacaklar. Hemde bu iktidar ile.

22
0
yanıtYanıtla
Yazıkk:

B.M Marketde geçen hafta aldığım ufak Do.t süt 1.50 tl idi buğün baktığımda fiyatın inme veya sabit kalma yerine 2.40 tl olduğunu görünce şaşırdım. Bunun dolar,euro,altın la alakası yok tamamı ile ...... siz anladınız.

20
0
yanıtYanıtla
Izzet Işlenger:

Zam yaparken 1 ay beklenmiyor bu şekil kademeli artmıyor aynı gün içerisinde anında etiket değişiyor 3 kere

18
0
yanıtYanıtla
ferfer:

zam yapmaya gelince öğle arası etiketler değişiyodu aynı gün şimdi niye 1 ay bekleniyor????

17
0
yanıtYanıtla
uCube :

Fiyatlar düşecek diyorlar da, hiç sanmıyorum. Çünkü dolar fırlıyor yine. ;))

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title