Haberler

Ordu'da çiftçilere hindi palazı dağıtıldı

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in kırsal alandaki kalkınma hamlesi her geçen gün büyüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in kırsal alandaki kalkınma hamlesi her geçen gün büyüyor. 'Kendi kendine yeten bir Ordu' sloganıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde, Perşembe ilçesindeki 10 yetiştiriciye toplam 750 adet 45 günlük hindi palazı ve 1 aylık yem verildi.

Göreve geldiği günden itibaren kırsal kesimde hayvancılığa, et ve süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ile verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. 2019 yılından bu yana, kaz, koyun, keçi, manda, arı sütü üretimi, seracılık, sözleşmeli tarım modeli, atıl arazilerin tarıma kazandırılması gibi çeşitli projeleri vatandaşlarla buluşturan Başkan Güler, Perşembe ilçesinde yaşayan 10 çiftçiye 750 adet 45 günlük hindi palazı ve 1 aylık yem desteği verdi.

"Yeni gelir kaynakları oluşturuyoruz"

Dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, "Bugün Perşembe ilçemizde 10 üreticimize 750 hindi palazı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'in de ifade ettiği gibi belediyenin asli işlerini zaten yerine getiriyoruz. Bunun yanında ilimizde ürün çeşitliliğini artırıp, ekonomiye katkı sunmak amacıyla tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerimiz sürüyor. İnşallah bu projemiz ticari işletmelere dönüşerek üreticilerimize yeni gelir kaynakları oluşturacak" dedi.

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ise programda yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'in üretime verdiği desteklerden birini daha Perşembe ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, tarım ve hayvancılıkta ilimizde bir çığır açtı. Bu projenin daha da gelişeceğine inanıyorum. Verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Sözleşmeli tarım modeli uygulanacak

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav da hindi üretiminden elde edilecek ürünleri tarım şirketi vasıtasıyla sözleşmeli tarım modeliyle satın alacaklarını belirterek, "Projenin başarıya ulaşması halinde 10 kişiler 100 kişilere ulaşarak, yeni bir üretim alanı ilimize kazandırmış olacağız" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Hilmi Güler Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title