Haberler

Fiyatı sürekli artan ayçiçek yağına bir zam daha kapıda: 5 litresi 110 lira olacak

Güncelleme:

Son dönemde ayçiçek yağına gelen üst üste zamlar vatandaşın belini bükmüş durumda. 85 ila 100 lira arasında satılan 5 litrelik ayçiçeği yağında bir fiyat artışı daha bekleniyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun belirttiğine göre, satış fiyatı en az 105-110 lira olacak.

Ayçiçek yağı cep yakıyor. Vatandaşlar, son 1-2 haftada 15-20 lira birden artan fiyatlara tepkili. 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı markasına göre 85 ila 100 lira arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde ise yeni zam geleceği konuşuluyor.

"BU CEZAYI BİZDEN ÇIKARACAKLAR"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, zincir marketlere kesilen 2.7 milyar liralık cezanın ardından vatandaştan gelen şikayetlerin arttığını söyledi. Ağaoğlu, "Zincir marketlere kartel oluşturdukları için 2.7 milyar liralık ceza kesildi. Vatandaş 'Bu cezayı acaba bizden çıkaracaklar' diyor" ifadelerini kullandı.

"SATIŞ FİYATI EN AZ 105-110 LİRA OLACAK"

Sabah öğle akşam zam yapıldığını söyleyen Ağaoğlu, "Marketler etiket değiştirmeye yetişemiyorlar. Şimdi market yetkilisinden öğrendim. Şu an yağın gelişi 94 lira. Satış fiyatı en az 105-110 lira olacak. Buna bir dur denmeli, yağ arzı mutlaka kontrol altına alınmalı" şeklinde konuştu.

TRAKYA BİRLİK: ARTAN FİYATLAR PANDEMİYLE İLGİLİ

Türkiye'nin 170 bin ton ayçiçeği yağı üretimiyle lokomotif kurumlarından olan Trakya Birlik'in Genel Müdürü Hakan Çelen, geçtiğimiz günlerde fiyat artışları hakkında bir açıklamada bulundu. Son dönemde artan fiyatların pandemi ile ilgili olduğunu belirten Çelen, "Pandemi süreci özellikle tarımsal ürün fiyatlarında, tüm emtialarla birlikte çok ciddi artışları beraberinde getirdi. 2019 yılında 340 dolara tedarik ettiğimiz ürün, bugün yaklaşık 800 dolar seviyesinde. Bunun, pandemi sürecinin sonlanmasıyla beraber bir miktar normalleşmesini bekliyoruz. Burada en temel konu, yükselen çiftçi maliyetlerinin ne kadar normalleşeceği. Aslında raflara yansıyacak sonraki süreçteki fotoğrafı da bu belirleyecek. Enerji ve girdi fiyatları, önümüzdeki süreçte raflarda hangi fiyat seviyeleriyle karşılaşacağımızı belirleyecek." dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ayçiçek Yağı Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 7 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500

Yorumlar (9)

Kobra Murat :

Hahaha bu millete mustehak, bak zam geliyor sesi cikiyor mu? 75tl ye aycicek yagi saticam de kuyruk olur millet. Anketciler de hemen kuyruktakilere sorsun hangi partiye oy vereceksiniz diye. Sonuc malum, o yuzden mustehak.

79
24
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

yağ kuyurğu var diyen gevşekler bunada cevap verin yağ kuyruğu vardı ama alıyordun şimdi var ama para yok..

79
14
yanıtYanıtla
Fakır:

zenginler yiyebilecek artık.

64
9
yanıtYanıtla
Doğuş:

İktidar onlardan ceza adı altında haraç kesti onlarda acısını halktan çıkaracak. 85 TL ye laf söyleyen iktidar 110 na ne diyecek merak ediyorum

43
3
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Ayçiçek yağı ucuz olsun 80 li yıllardaki gibi uzun kuyruklara razıyım.

35
5
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

2023 beklesinler vardır bir çıkarları , şimdi seçim olsa kaybedecekler adım gibi eminim

32
7
yanıtYanıtla
Muzaffer Tanir:

Bu ülkede senaryo hep aynı. zengin daha zengin ,fakir daha fakir oluyor

3
2
yanıtYanıtla
Maxo :

Burada yorum yazanların çoğu 80’li yıllarda daha doğmamıştı bile. Yok para varmışta yağ yokmuş kuyruk varmışmış. O zaman milletin ayağında kara kışta ayağına kara lastik alamıyordu. İnsanların tek derdi karnımız doysun tek kuru soğan ekmek olsun diye düşünürdü. Şimdi çek krediyi al arabayı bilmem neyi. Ödemeye gelince miyav miyav. Boşçular sizi.

3
1
yanıtYanıtla
Adanalı yunus :

Öncelikle pandemi nedeni ile hayvanlar ciftlesemedi ve cogalamadilar bu nedenle et yumurta ve süt fiyatı arttı. Kovitten dolayı topraklar verim yapamaz oldu yagmurlar az yağdı ürün verimi azaldı ve meyve sebze bakliyat ile yağ fiyatları arttı. Yani tek suçlu kovit... Kör olasıca kovit...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title