Haberler

Diyarbakır'da ikinci Çiftlik Bank vakası! 20 milyon liralık vurgun yaptılar

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde büyükbaş hayvan çiftliği kuran iki kardeşin, piyasadan topladıkları yaklaşık 20 milyon lira ile kayıplara karıştığı iddia edildi. Olay akıllara Çiftlik Bank vurgununu getirdi.

Yaklaşık 7 ay önce Silvan'a bağlı Gündüz köyünde çiftlik kuran iki kardeş Diyarbakır'ın Silvan, Hazro, Bismil, Kulp ile Batman'ın Sason ilçelerindeki çiftçilerden yaklaşık 20 milyon lira değerindeki büyükbaş hayvanlarını alarak kayıplara karıştı. M.A. ve A.A.'dan iki gün haber alamayan köy sakinleri, zanlıları bulmak için harekete geçti. Mağdurlar, cep telefonlarını kapatıp sırra kadem basan kardeşlerin bulunması için emniyete başvurdu.

"BU ŞAHISLARDAN ŞİKAYETÇİYİZ"

Mağdurlar, M.A. ve A.A.'nın köylerine yakın bir yerde yaklaşık 7 ay önce çiftlik kurduğunu söyledi. Mağdurlar, "Köyümüze yakın bir yerde 7 ay önce çiftlik kurdular, bize yakın olması nedeniyle onlara güvendik. Bize yüksek karla kazanç sağlayacağını söyledi ve kabul ettik. Kendilerine ulaşmak istedik. Ancak uzun bir süre bizi oyaladılar, bugün yarın geliyorum diyerek bahaneler ürettiler. Bir süre sonra da telefonlarımıza çıkmamaya başladılar. Şimdi adamları arıyoruz bulamıyoruz. Bu şahıslardan şikayetçiyiz" dedi.

"BU ÇEVRENİN HEPSİNİ DOLANDIRDILAR"

Dolandırıcılara ineğini veren fakat kısa süre sonra hayvanını alıp dolandırılmaktan kurtulan Abdullah Oruçlu isimli vatandaş ise "Geldiler buraya çiftlik kurdular. Mardinli diye biliyorduk. Geldiler buraya çiftliği yaptılar, 5-6 kardeş diye tanıttılar kendilerini. Ben bunları biliyorum. 6-7 aydır buradaydılar. Hazro, Kulp, Silvan, Lice bu çevrenin hepsini dolandırdılar ve kaçıp gittiler. Duyduğuma göre 20 milyon toplayıp kaçmışlar. Ben 49 bin liralık inek vermiştim, zorla aldım onlardan" diye konuştu.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Zanlılar M.A. ve A.A.'ya ulaşılamazken, güvenlik güçleri olayla ilgili geniş çapta inceleme başlattı. 2016'da Çiftlik Bank'ı kuran Mehmet Aydın, 2018'de 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira para toplamış ve ardından kayıplara karışmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çiftlik Bank Diyarbakır Silvan Hazro Haberler

500

Yorumlar (17)

Messi:

bizim memlekette enayi bitmez

17
1
yanıtYanıtla
RONALDO:

arjantinliler öyledir

yanıt5
yanıt1
ömer turan:

kardeşiniz borç istese 50 tl vermezsiniz ama bunlara milyarları veriyorsunuz.

16
0
yanıtYanıtla
gerçekrler...:

Bize yüksek karla kazanç sağlayacağını söyledi ve kabul ettik. işinin inceliği niceliği bu kelimelerde saklı. sen çalımadan yüksek kar etmeyi planlıyordun onlar da senin üzerinden yüksek kar elde etti hiç ağlama çalışmadan kazanacağını düşündüğün para yalan oldu. millet olarak hiç akıllanmayacağız. . .

10
0
yanıtYanıtla
ali:

HARAM HELAL KALKDI ALLAH MUHAFAZA

7
1
yanıtYanıtla
adsız cengo:

benim anlamadığım şu ben kendime fabrika kurmaya kalksam kırk takla atmamı isterler ama bu insanlar nasıl yapıyorlar bu işi

7
1
yanıtYanıtla
kolostrofobi:

aynı soruyu bi ben sormamışım kendime demekki :)

yanıt2
yanıt0
fırat:

Cengo bu adamlar sabah hayvanı alıp , akşama kayıp olmuyorlar . O bölgede yıllarca iş yapıp , hayvan yetiştirip satıyorlar böylece güven sağlıyorlar .

yanıt1
yanıt0
mrt bzdğl:

valla hiç acımıyorum 10 liralık mala 15 lira veriyolar hemen atlıyolar hakkın neyse ona tamahkar ol bak bakıyım kimse seni dolandırabilirmi, yıllarca banker kastelli gibi şirket kurarlar yüksek kar vaadediyolar aman versinde ne olacaksa olsun nerden geldiyide önemli diil, sonrada ağlarsınız hemen devleti suçlarsınız kazandığınızı veriyosunuz ya, ağlamayın oturun bi düşünün.

3
1
yanıtYanıtla
meeee:

biz de çiftlikler de yumurtalarda kandırıldık diyenlerde bitmezzzz balık başşşştan kokmuşş gardaşşş:)))))

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title