Haberler

DHL Group, MNG Kargo'yu satın aldı

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen kargo şirketlerinden MNG Kargo, satıldı. Alman devi DHL Group, bugün imzalanan anlaşma ile MNG Kargo'nun tamamını devralacak.

DHL Group, Türkiye'nin önde gelen kargo şirketlerinden biri olan MNG Kargo'nun hisselerinin tamamını satın almak üzere anlaşma imzaladı.

2003 yılında kurulan MNG Kargo, 27 aktarma merkezi, 800'ü aşan şubesi ve yaklaşık 10 bin kişiye sağladığı istihdam ile kendi sektöründe öne çıkarken gerçekleşen satış anlaşması sonrası DHL Group'un uluslararası lojistik uzmanlığından ve başta Avrupa olmak üzere geniş küresel ağından faydalanacak.

MEYER: BU SATIN ALMA İŞ PRTFÖYÜMÜZÜ TAMAMLAYACAK

DHL Group CEO'su Tobias Meyer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sürdürülebilirlik, küreselleşme ve dijitalleşmenin yanı sıra e-ticareti lojistikte bir mega trend olarak tanımladık ve 2025 DHL Grup Stratejisi'nde odaklandığımız bir alan haline getirdik. E-ticaret, lojistik sektörü ve özellikle de kargo hacimleri için en büyük büyüme faktörlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu nedenle, organik ve inorganik büyüme stratejileri ile, e-ticaret sektöründeki ayak izimizi genişletmek için sürekli çalışıyoruz. MNG Kargo, bizim iş portföyümüzü tamamlayacak, bu sektördeki kurulu ağımızı daha da genişletmemize yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

DHL Group, MNG Kargo'yu satın aldı

GÜNDÜZ: YÜKSEK İSTİHDAM YARATMAYI HEDEFLİYORUZ

MNG Kargo CEO'su Kağan Gündüz ise "MNG Kargo olarak, DHL Group'un global bilgi ve teknoloji birikimini arkamıza alarak, tüketiciye sunduğumuz hizmet kalitesini daha da geliştirmeyi ve kapasite artırım yatırımları ile daha da yüksek istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Ülkemiz, uluslararası üreticilerin sürdürülebilir tedarik zinciri oluşturma stratejilerinin odağı haline gelmiş durumdadır ve sektörümüzün gelişimi hız kesmeden devam edecektir" açıklamasında bulundu.

DHL Group, MNG Kargo'yu satın aldı

DAĞLIOĞLU: ÜLKEMİZİN POTANSİYELİNİ GÖSTERİYOR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise, " Türkiye, büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, yetkin işgücü ve kurulu ulaşım altyapısı ile lojistik sektöründe bölgesel bir merkez durumundadır. Ülkemizdeki kargo hacmi, e-ticarette yakalanan çift haneli büyüme ile günden güne artmaktadır. Sektörün en önemli oyuncularından biri olan DHL'nin Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılında gerçekleştirdiği bu satın alma, ülkemizin potansiyeline olan inancını ve artan yatırım iştahını da göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yatırım ortamının geliştirilmesi ve uluslararası doğrudan yatırımların artırılması en önemli hedeflerimizden biridir" dedi.

CİANO: GLOBAL MÜŞTERİLERİMİZİ TÜRKİYE PAZARIYLA BULUŞTURACAK

DHL e-Ticaret CEO'su Pablo Ciano da "DHL e-Ticaret olarak amacımız müşterilerimize güvenilir, ulaşılabilir ve sürdürülebilir e-ticaret teslimat hizmetleri sunmaktır. Bu stratejinin bel kemiğini, kendimiz veya ortaklıklar aracılığıyla işlettiğimiz geniş ağımız, dijital uzmanlığımız ve yetkinliklerimiz oluşturuyor. MNG Kargo'nun satın alınması, kurulu ağımızı güçlendirecek ve global müşterilerimizi Türkiye pazarıyla buluşturmamıza yardımcı olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

MNG Kargo Türkiye Dhl Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Onemli Degil:

Haala Utanmadan Sanki Ulkemiz Icin Iyi Bir Seymis Gibi Gosterilmeye Calisiliyor Ya..Madem Cok Iyi Bir Is Basariliyor, Bizimkiler Neden DHL i Almiyorlar ? DHL i Biz Alabiliyorsak BRAVO Diyelim..

116
13
yanıtYanıtla
Blackened:

DHL dediğin şirketin piyasa değeri ile ilgili en ufak fikrin var mı senin? Nerede görülmüş istavritin balina yuttuğu? Senin arceligin, vestelin yeri geliyor avrupada beyaz eşya markalarını bünyesine katiyor. Arkadaş bilginizi yok zikriniz var. Ayrıca özel sektör malı alan razı veren razı sana ne?

yanıt57
yanıt71
HAYRETTİN ŞÖLEN:

100 YILI KUTLAMAYA DEVAM

110
19
yanıtYanıtla
Murat X:

Mng kargo'nun iyi bir kuruma satıldığına sevindim doğrusu. Mng kargo iyi çalışmıyordu bizleri çok mağdur ediyordu, iyi çalışmayan işini sonlandırsın.

61
11
yanıtYanıtla
Titizli Titiz :

Aptalliktan başka birşey değil. Satamadimi bir türk şirketine.

51
15
yanıtYanıtla
süleyman koç:

mesela sana100 bine satardı ama adamlar senden daha fazla veriyor

yanıt22
yanıt8
sade vatandaş:

yabancı yatırımcılar fabrika kurup üretim yapmaktansa hazır verimli iş yapan şirketleri satın alıyor bu onlara aşırı değer kaybeden tl yüzünden çok ucuza geliyor çünki ülkenin varolan yönetimine ve adaletine hiç güvenmediklerinden coğrafya çok uygun olduğu halde yeni ürün üretecek yeni fabrikalar kurmak istemiyor

54
4
yanıtYanıtla
Metin Akarsy:

Sanayi Devrimi tamamlandı, siz bundan ne anlıyorsunuz çok merak ediyorum, dijital devrim başladı yakında oda bitecek, Tr bu treni de kaçırırsa o zaman daha bu şekilde ağlamalar hiç bitmeyecek, bu olaylar siyaset üstü olaylar.

yanıt2
yanıt4
Orhan ŞENGÜL:

Biz türkler ne yazık ki para kazanmaya başlayınca disiplinli olmayı bırakıyoruz, kazandıran şirketleri prensipler değil, piyasa devi egosu ve personelin insafına bıraktığımız disiplin yüzünden itibarsızlaştırıyoruz, bir yıla kadar Alman disiplinini görünce ne demek istediğimi anlarsınız. Ülkemize zarar ettiren, doğru yönetilmesi başarılamayan özelleştirmeler de buna örnek.

48
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben yillardir almanyada DHL ile calisan biriyim avrupada pahali ama ciddi güvenli ve en iyi hizmeti veren kargo olarak taninir.

42
6
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title