Haberler

Abdurrahman Dilipak'a hayat pahalılığını sorduk, çok konuşulacak bir öneride bulundu: Çözüm kenevirde

Güncelleme:

Haberler.com Youtube kanalına konuk olan Abdurrahman Dilipak, son dönemde vatandaşın en çok dert yandığı fahiş fiyatlara ilişkin bir çözüm önerisinde bulundu. Dilipak, kenevirin gıdada yaşanan hayat pahalılığını bitirebileceğini söyledi.

Haberler.com stüdyosunun bu haftaki konuğu kenevirle ilgili yaptığı çıkışlarla adından sıkça söz ettiren gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak oldu. Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin sorularını yanıtlayan Dilipak, kenevirle ilgili yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Dilipak, mevcut hayat pahalılığının üstesinden kenevir ile gelinebileceğini söyledi.

"KENEVİR BİR ORMANDAN DAHA FAZLA OKSİJEN SAĞLIYOR"

Kenevirin faydalarından bahseden Dilipak, "Eğer dünyada sadece 5 bitki olsaydı, insanlar ve hayvanlar asgari seviyede ihtiyaçlarını karşılayabilirlerdi. Bunlardan bir tanesi de kenevir. Kenevir sıfır atıkla her şeyi kullanılabilen, sadece kendisine değil çevresine de inanılmaz katkılar sağlayan bitki. Kenevir bir ormandan daha fazla oksijen sağlayabiliyor. Daha fazla oksijen, daha fazla sağlık anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

"KENEVİR, TÜRKİYE'NİN PETROL İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR"

Kenevirin birçok hastalığa karşı kullanılabileceğinden ve Türkiye'nin petrol ihtiyacını karşılayabileceğinden bahseden Dilipak, "Tohumundan elde ettiğimiz yağ, insanları birçok hastalıklara karşı korumaktadır. Kansere karşı da, alzheimera karşı da sizi koruyacaktır. Bu yağı isterseniz mazot yerine de, benzin yerine de kullanabilirsiniz. Enerji ihtiyacı için organik bazlı bir yakıt elde edebilirsiniz. Kenevir, Türkiye'nin petrol ihtiyacını karşılayabilir." dedi.

"İTFAİYE, ASKER VE POLİSİMİZİN KENEVİR TEKSTİLİ KULLANMASI GEREKİYOR"

Keneviri tekstil üretiminde de kullanmamız gerektiğini söyleyen Dilipak, "Kenevirden tekstil üretebilirsiniz. Ortasında selüloz var. Sigara kağıdı da bundan yapılıyor, çimento torbası da. 50 kilo yük kaldırabilen bir selülozdan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda sigara kağıdı kadar da inceltebiliyorsunuz. Bu kadar inceltilmesine rağmen kibriti çakınca hemen alev almıyor. 700 derecede alev alıyor. Dolayısıyla bütün itfaiyeci, asker ve polislerimizin kenevir tekstili kullanması gerekiyor. Mikrop barındırmıyor, hastane ve otellerimizde de kullanılmalı." açıklamasında bulundu.

"PAHALILIĞI DÜŞÜRÜR"

Kenevir ile hayat pahalılığının önüne geçileceğini belirten Dilipak, "Domates bahçesinin içine ektiğiniz zaman daha fazla oksijen verdiği ve haşerat gelmediği için zirai ilaç ve gübre kullanmıyorsunuz. Böylece verim ve kalite artıyor. Zirai ilaç ve gübre kullanılmadığı için, maliyet düşeceği için pahalılığı da düşürecek." ifadelerini kullandı.


Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Abdurrahman Dilipak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500

Yorumlar (17)

Güray Dilli :

Katılıyorum. Faydaları çok fazla. yeter ki suiistimal edilmesin

98
9
yanıtYanıtla
Doğuş:

Pamuk, buğday, mısır arpa, nohut, mercimek, soya, ve sayamadığım. Bunlar bu ülkede çok güzel yetişiyor. Bunları destekleseniz Türkiye dünyada gıda pazarında büyük pay sahibi olur. Ama sizin aklınız pudra şekerinde

62
20
yanıtYanıtla
suna genç:

akıllar heykel yapımında

yanıt18
yanıt15
ERKAN :

SUNA GENÇ 20 yıldır aklınız nerde. heykel arıyorsan melih gökçek dönemine bak

yanıt19
yanıt13
Can Aydın:

Bu adamı ciddiye alıp dinleyen kaldı mı ya ? adam cahilin önde gideni dediği lafa bak delirmelik

28
53
yanıtYanıtla
Mert koçak:

cahil dediğin adam seni 1000e katlar. Boş konuşan sensin. Hem de kör cahilsin. Katılırsın katılmazsın fikir beyan edersin bilgin yok fikrin var.

yanıt35
yanıt8
Dayioğlu Hasan:

SONUNDA MANTIKLI KONUŞAN BİRİ ÇIKTI

63
11
yanıtYanıtla
ERKAN :

o değil biz desek bunları içeri alırlar torbacılıktan

62
7
yanıtYanıtla
pentakill lol:

kenevirin bu faydalarını az çok biliyorduk ama bu ülkede yaparsan inanılmaz derecede hırsızlık, aktif içiçilik, uyuşturucu ticareti vs. bir sürü sorunda başlar. ya kapalı cezaevi gibi bir yerde yetiştireceksiniz ya da bu işe girmeyeceksiniz.

47
13
yanıtYanıtla
FERDİ BAKIR:

Domatesin biberin arasına ek ki 3 gün sonra ya jandarma ya polis kapında belirsiz. Ondan sonra içiciysen cezayı yedin. Yok içmiyorsan niye ektin satıcısı komple yandın.

46
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title