Haberler

ABD'de 1,5 trilyon dolarlık harcama paketi Senato'dan geçti

Güncelleme:

ABD'de 1,5 trilyonluk harcama paketi Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'dan da onay aldı. Pakette Ukrayna'ya 13,6 milyar dolarlık yardım da yer alıyor.

ABD'de Ukrayna'ya yardım paketini de içeren ve hükümetin 30 Eylül'e kadar fonlanmasını sağlayan 1,5 trilyon dolarlık bütçe tasarısı Senato'da onaylandı. Paket Senato'da 31'e karşı 68 oy gibi büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Tasarı Başkan Joe Biden'ın imzasına sunulacak.

SAVUNMA DIŞINDAKİ HARCAMALARA 730 MİLYAR DOLAR AYRILACAK

Senato'dan geçen tasarı ABD'de yurtiçi kurumların harcamalarındaki en büyük artışa olanak sağlayacak. Tasarıyla savunma harcamaları dışındaki ihtiyari harcamalara 730 milyar dolar ayrılacak. Böylelikle bu harcama kaleminde yüzde 6,7'lik artış olacak.

PENTEGON'UN YILLIK HARCAMALAR 743 MİLYAR DOLAR

Pakette Pentagon'un yıllık harcamaları 743,4 milyar dolar olarak öngörüldü. Bu kalem Başkan Joe Biden'ın 715 milyar dolarlık savunma harcamaları talebinin üzerinde gerçekleşti.

ALTYAPI DÜZENLEMESİ FONLANABİLECEK

Paketin Senato'da onaylanmasıyla Başkan Biden'ın altyapı düzenlemesi aylarca süren ertelemenin ardından tümüyle fonlanabilecek. Enerji Bakanlığı'nın iklim odaklı girişimleri için yüzde 10'luk bir artış yaşanacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title