Haberler

Leonardo da Vinci Tarihi Eserinin Restorasyon Çalışması Bitti

Güncelleme:

Leonardo da Vinci'nin başyapıtlarından biri olan Akil Adamların Hayranlığı adlı eserin altı yıl süren restorasyon çalışması sona erdi. Ünlü tablo artık daha temiz ve daha parlak.

Leonardo da Vinci'nin başyapıtlarından biri olan "Adoration of the Magi" (Akil Adamların Hayranlığı) adlı eserin altı yıl süren restorasyon çalışması sona erdi. Ünlü tablo artık daha temiz ve daha parlak.

BEĞENİ TOPLADI

Titiz bir restorasyon çalışmasının ardından tekrar dünyadaki en eski ve en ünlü sanat müzelerinden biri olan Floransa'daki Uffizi Galerisi'ne dönen tablo, yeni restore edilmiş haliyle oldukça beğeni topladı.

YENİ FİGÜRLER ORTAYA ÇIKTI

Uffizi Galerisi'nin Müdürü Eike Shmidt, restorasyonun tablodaki derinliği ortaya çıkardığını söylüyor:

"Restorasyon çalışmasıyla, tabloda daha önce görülemeyen birkaç ek figürü tekrar kazanmış olduk. Ayrıca mekansal bir derinliğe de kavuştu. Artık küçük bir yüzeyle rahatlamış gibi görünmüyor, şimdi ön planda figürleri daha rahat görüyoruz. Şimdi yalnızca bir eylemin canlılığını değil, birbirleriyle birleştirilen çok sayıda eylemin canlılığı var.

ÖZEL OLARAK SERGİLENECEK

Restorasyon, İtalyan Kültür Bakanlığı'na bağlı bir araştırma ve koruma enstitüsü olan Opificio delle Pietre Dure'de bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

Leonardo da Vinci'nin tamamlanmamış tablosu Eylül ayı sonuna kadar Uffizi Galerisi'ndeki özel sergide sergilenecek.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Floransa Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title