Haberler

Fransa'da Türkiye İçin Tanıtım Atağı

Paris-(dha)- Türkiye'nin Tatil Beldelerinde Meydana Gelen Patlamaların Ardından, Avrupa'da Oluşan Önyargılara Karşı Türkiye'nin Paris Turizm Müşaviri Serpil Varol'un Girişimleriyle Yeni Bir Tanıtım Atağı Başlatıldı.

PARİS-(DHA)- Türkiye`nin tatil beldelerinde meydana gelen patlamaların ardından, Avrupa`da oluşan önyargılara karşı Türkiye`nin Paris Turizm Müşaviri Serpil Varol`un girişimleriyle yeni bir tanıtım atağı başlatıldı.

Son dönemde Türk turizminin karşı karşıya kaldığı sorunları DHA`ya anlatan Serpil Varol, turistik bölgelerde arka arkaya meydana gelen patlamaların yanı sıra `Elegance Tur` adlı acentenin internetten satış yapan firmalardan alacaklarını alamaması nedeniyle iflasını vermek zorunda kalmasının olumsuz bir tabloya yol açtığını söyledi. Elegance Tur`un iflası ile mağdur olan yolcu sayısının 10 bini bulabileceğini belirten Varol, Türkiye`nin imajını düzeltmek amacıyla Onur Air, Pacha Tours ve Mediades`in uçak kiralayarak mağdur olan yolculara yardımcı olma yolunu seçtiklerine dikkat çekti.

TÜRK YOLCULAR ORTADA KALDI

Elegance Tur`un özel hava yolu şirketi Atlasjet`e sözleşme gereği olan ödemeyi yapmaması üzerine, Atlasjet bu şirkete ait uçuşlarını iptal etmişti. Paris`teki Türk seyahat acentelerinin yüzde 80`i de bu olaydan mağdur oldu. Fransız hükümeti, Türkiye`ye giden Fransız yolcuları getirirken, Türk yolcular ortada kaldı. DHA`ya konuşan yolculardan Gülfer Karaoğlan, Paris`e 1 buçuk ay önce geldiğini belirterek, ¨Televizyonda duyuyorduk. Bu çapta bir yolsuzluk beklemedik. Bir hafta öncesinden arayalım dediğimizde şirketin iflas ettiğini duyduk. Bu bizi üzdü. Büyük bir yolsuzluk. Kendi cebimizden ödeyerek gideceğiz¨ dedi.

ACENTE SAHİPLERİ DE ZOR DURUMDA

Sera Voyages seyahat acentesinden Yasemin Topaloğlu da, acentelerin de mağdur durumda olduklarını belirterek, ¨Bize verilen bilgi Elegance`ın iflas ettiğidir. Sera Voyages aracılığıyla bilet alan 900 kişinin biletini karşılamaya kalkarsak, 300 eurodan 270 bin euro cebimizden ödememiz gerekli. Türk acentelerinin yüzde 80`ini bu olaydan etkilenmiş durumda. Fransız hükümeti kendi vatandaşlarını getirdi. Bizim hükümetimiz halkımıza neden sahip çıkmıyor. Nerede bizim bakanlar, başbakanlar?¨ dedi.

Levent Voyages seyahat acentesinden Uğur Güçer ise, büyük bir maddi yükün altına girdiklerini belirterek şunları söyledi: ¨Fransız makamlarıyla temasa geçtiğimiz zaman `Allah yardımcınız olsun` yanıtını aldık. Biz ortağımızla birlikte yolcularımızı mağdur etmemek için 250-300 bin euroluk bir finansal yükün altına girip, mağdur olan 1200 yolcumuzu getirmeye karar verdik. Aksi takdirde, bir olaya 25 senedir hizmet veren Levent Voyages`ın kapısına kilit vurmak zorunda kalırdık. İnsanlarımız böyle anlayış gösteremiyor. Ya her gelenle kavga edeceğim, ya kapatıp gideceğim, ya da kendi yolcularımı getireceğim. Biz üçüncü yolu seçtik¨ dedi.

(HABER: Saadet ORUÇ/ LK/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title