Haberler

Thodex vurgunu sonrası CHP'den yeni talep: Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun

Güncelleme:

Kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyon dolarla ortadan kaybolmasının yankıları sürüyor. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bir hamle de CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM'ye bir önerge sunularak, "Çiftlikbank'tan ders çıkarılmamış. Bu tarz şirketler denetlenmiyor, vatandaşın parasının güvencesi yok. Bu nedenle de Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Gündeme bomba gibi düşen Thodex vurgunu hakkıdna CHP'den araştırma talebi geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 400 bine yakın kullanıcısı olan Thodex'te 2 milyar dolarlık bir tutarın "buharlaştığı" belirtildi.

"YATIRIMCILARIN HİÇBİR GÜVENCESİ YOK"

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vurgunu karşısında gereken yasal düzenlemelerin vakit kaybetmeden belirlenmesi ve hayata geçirilmesinin, devletin güvenilirliği açısından zorunluluk haline geldiği vurgulanan gerekçede, Thodex gibi aracı şirketlerin denetlenmediği ve buralara para yatıran vatandaşların hiçbir güvencesi olmadığı ifade edildi.

"ÇİFTLİKBANK VURGUNUNDAN DERS ÇIKARILMAMIŞ"

Gerekçede, "Son örnekten anlaşılıyor ki Çiftlik Bank vurgunundan da bir ders çıkarılmamış. İşte bu nedenlerle Türkiye'de kripto, dijital veya sanal para dolandırıcılığının boyutlarının ve türlerinin araştırılması, kamu kurum ve kuruluşlarının dolandırıcılıkla mücadeleye yönelik kurmuş olduğu mekanizmaların ve yasal mevzuatın incelenerek gerekli ek önlemlerin ivedilikle alınması, mağdurların zararının karşılanmasına yönelik hangi adımların atılabileceğinin araştırılması ve bundan sonra yaşanabilecek dolandırıcılıkların önüne geçilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekmektedir." denildi.

CHP'li Tekin, konuya ilişkin açıklamasında, iktidarı, "suça ortak olmak istemiyorsa" önergeye destek vermeye çağırdı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Thodex Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title