Haberler
Güncelleme:

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Risk grubundaki kişileri aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir konuşulan "15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak" iddiasına yanıt verdi. Kontrollü ve 'yeni normal' kurallar çerçevesinde bir hazırlık içine girilmesi gerektiğini dile getiren Kara, "Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz" dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (35)

Ayyekin:

Adam kalkmış 3aydaha diyo senin tuzun kuru sanırım acilen açılsın artık cafe ve restoranlar

28
27
yanıtYanıtla
camış:

ya sanki milletin boğazına çökmüşler, ne zaman esnetilecekmiş? saat 21. 00 dan sonra hanginiz dışarı çıkıyorsunuz? normal bir insan hafta içi çalışıp evine geliyor. dinlenip uyuyor. 21. 00 den sonra paran yoksa dışarı çıkıp napacaksın? ne kadar saçma.

28
20
yanıtYanıtla
artvin:

tabii devletten salla başını al maaşını belkide bir yıldır işe gitmeden maaşını alıyorsundur bende isterim öyle keyifli çalışmayı. Milyonlarca işletme çalışanları ve sahipleri ve taksici kardeşlerimiz bir yıldır inim inim inliyor sen 21, den sonra ne işimiz var diyorsun.

yanıt15
yanıt6
:

kimse durumundan memnun değil Lakin Bir ülkenin gerçeği var haydi hemen kısıtlamalar kalktı okullar açıldı lokantalar Cafeler avmler sinemalar tiyatrolar vs. vs herkeste gidip gezdi yedi eğlendi sonra pandemik etki gösteren (covid 19) bitmiş mi olacak yok mu sayacağız ilkokuldan üniversiteye kadar yüz yüze eğitim gören çocuk ve gençlerden birisi yada Cafelerde oturan lokantalara yemek yiyen ve virüs kapan birisi en yakınımız olabilir sağlık bozuldu mu 1 trilyon versek te düzelmez aceleye gerek yk

29
18
yanıtYanıtla
misafir:

geleceğimiz olan gençler niye sona bırakıldı aşı da bu ne saçmalık

yanıt0
yanıt1
Bilge Öz:

Hah. Kim verecek bunun hesabını. .

yanıt0
yanıt0
Gözlem:

(3) İki seçenek olduğunu var sayalım. Covid Salgını en, en aza kadar insin ondan sonra ne yapacaksak yapalım diyebilirsiniz. 900''lü rakamlar 500''e düşse, harekete geçmek için bu sizi tatmin eder mi. ? Siz hayatı normalleştirmek için beklerken ya sayılarda yine küçük artışlar olursa, yapacaklarınızdan vazgeçer misiniz. ? Hayatı normalleştirmek için uygun bir zamandır. Herkes işinin başına bir an önce dönsün. Evinde oturmak isteyen de oturmaya devam etsin. Yasaklardan fayda gelmedi ve gelmeyecek.

15
26
yanıtYanıtla
gençlik:

Bu muymuş bilim kurulu neyi bilmiş çinden ab den aşı alacağımızı mı? Onu bende biliyorum biz bu kafayla daha çook ithalat yaparız. Adından korkulur be kara karanlık ateş yangın alev hiç de iyiye işaret değil savaşı kanı karanlığı yangını ifade ediyor.

23
10
yanıtYanıtla
hani umudumuzdun:

Tam bir ergen yorumu

yanıt2
yanıt2
Bilge Öz:

Senin önerin nedir bilmiş bey???

yanıt0
yanıt0
avrupa bak biz işi biliyoruz:

Avrupa üç ay daha sıkı kapanma kararı alırken bu şimdi neyin haberi sanki 200 milyon aşımız vardı da vatandaş mı olmadı. . .

17
14
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

Tabii hoşunamı gitmedi bu haber mutlaka korona dolayısı ile devletten maaş alıp arazi olan takımdasın galiba güzel piknik mangal yapıyormusun uzun zaman tatilde. Yüzbinler çalışan kesim işverenler bir yıldır inim inim inliyor işyerleri kapalı sigara alacak parası kalmadı sen üç ay kapanmanın peşindesin

yanıt8
yanıt15
.:

Hangi 3 ay? Hollanda 9 subata kadar uzatti Almanyada ocak ayi sonuna kadar.

yanıt4
yanıt0
Tuzu kuru, 12 aydır maaş memur:

Artvinli sen esnafsın galiba eğer iş yapamıyorsan sektör değiştir bak marketlere millete nasıl geçiriyorlar herşey %100 zamla satıyorlar üstelik herzaman açıklar yasak yok onlara.

yanıt9
yanıt2
Bence:

Mart sonu,nisan başı gibi kademeli olarak normale dönülmeli. Çünkü yasaklar kalkar kalkmaz insanlar eve girmez. Allah muhafaza 3. dalga olursa temmuza kadar evde bekleriz.

11
19
yanıtYanıtla
uCube:

Yahu her önüne gelen Bilim Kurulu Üyesini konuşturuyorsunuz, hastalıkla ilgili bilgileri yok açıklama yaptırıyorsunuz. Bunların çoğu korkutmaktan, göz boyamaktan başka bir şey değil! Sağlam bireye aşı vurulmaz, hasta bireye aşı vurulur. Hasta olmadan aşı yaptırmak mantıksız. Aşının hangi organa zarar vereceğini hiç bir doktor bilemez, her insan da aşı ayrı tepkimeler yapar, bunu da yaşanarak görür doktor. ;)) Kimse kimseyi boşuna kandırmasın. Eğer ki aşı bulmak o kadar kolaysa, kansere bulunsun.

23
6
yanıtYanıtla
Bill Gates:

Ateş hoca bu salgın komisyonunda çalışan, DSÖ ne brifing veren. . O bilmiyo sen biliyon he he. . .

yanıt0
yanıt0
leduni:

Bilimkurulu türistleri kontrol altına alsın yurtdışı girişleri kontrol etsin baş belası bu adamlar

25
4
yanıtYanıtla
Doğru Ahmet:

İlla ki 65 yaş üzerini nüfustan silecekler; anlaşıldı. Yakalanıp kurtulan kurtuldu, bazısı yakalanmadı; bir şekilde götürülecek o 65 yaş üzeri.

21
6
yanıtYanıtla
osmanlı:

ya Allah ya Bismillah Allahu ekber

yanıt5
yanıt9
talat:

Son Osmanlı diyeceğim de lan çakma osmanlı ne olur şu siteye fındık kadar beyninle yorum yapmaya çalışma sen en azından alakası olsun yazdığın şeylerin zeka ortalamasını düşürüyorsun sitenin.

yanıt5
yanıt3
osmansız:

amin osmanlı amin elemterefiş kem gözlere şiş.

yanıt3
yanıt2
Emre:

Osmanlı nickiyle yazan zeka gerisi arkadaş. Ne olursun ya bu nick i kullanma ya da hiç yazma. Hem atalarımızdan hem de güzel dinimizden iğrendiriyorsun insanları. Ya cahilsin yada çok zekisin ve insanımızı hem ata hem de din düşmanı etmek isteyen bir hainsin. Umarım ilk ihtimaldir ve bundan sonra susarsın yok eğer burada milleti birbirine düşürmeye çalışıyorsan işimiz zor.

yanıt0
yanıt0
burusli:

ben hıc bısey anlamıyorum vırus un cıktıgı kent wuhan da mıllet yılbası kutluyor mac ızlıyor da turkıye de neden adım bası yasaklar var anlamıs degılım

18
5
yanıtYanıtla
Gözlem:

(2) Mesela Ağır hasta sayısını 1. 400''ün altında gördüğümüzde, (doğal olarak günlük vefat sayıları da azalacaktır. ) Salgının ikinci dalgasının tam olarak atlatıldığını o zaman söyleyebileceğiz. Bu arada görüyoruz ki, günlük yeni vaka ve günlük iyileşen (artı) vefat toplamı birbirlerine çok yakın sayılar olmaya başladılar. Bugün aktif vaka sayısı : 104. 587 kişi ve sadece bugün -82 kişi azaldı. Bu da Aktif hastaların kısa bir sürede azalamayacağını söylüyor. Beklemek ne kazandırır. ? Hiç bir şey.

11
11
yanıtYanıtla
FERHAT CAN:

Zaten 3 ay sonra Yaz mevsimi geliyor turizm sezonu açılıyor. . . O zaman da isterse günlük vaka 1 milyon olsun . . . Zaten açacaklar her yeri . . . . senin söylmin şuanda boş söyle prof efendi. .

19
0
yanıtYanıtla
Bilge Öz:

oturduğunuz yerden ahkam kesmek kolay, Ateş hoca DSÖ ye danışmanlık yapmış, adam bizi beyniyle döver. . Azcık okuyun. . Ayrıca siz olsanız naaparsınız?böyle bir riski alır mısınız?bi tarafta salgın bi tarafta ekonomi. . . sizin gibileri yönetmek zor. . okulda yöneticiyim kantinci ayrı bastırıyo mal satan ayrı servisci ayrı veliler ayrı. . kolay sanıyosunuz aç kapa. . oyuncak mı bu. .

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞ:

Avutmaca, oyalamaca.

15
2
yanıtYanıtla
HADİ ORDAN:

AĞZI OLAN KONUŞUYOR. SONUÇ YOK.

9
1
yanıtYanıtla
Gözlem:

(1) 3 Ağustos 2020 tarihinde günlük hasta sayısı 995 imiş. 4 Ağustosta yükselmeye başlamış. Daha sonra yükselişini gün gün arttırarak 24 Kasım 2020''de zirve noktasına ulaşmış (7. 381) 25 Kasım 2020''de sayılar tekrar azalmaya başlamış, azala azala bugün sayı 971 olmuş. Bu işin günlük vaka veya hasta kısmı. Bir de bu işin, aktif hasta sayısı, ağır hasta sayısı, günlük vefat sayıları ve günlük iyileşen hasta ayakları var. Onlar da geriden takip ediyorlar. !

3
3
yanıtYanıtla
ZA:

YETER ARTIK YETER OKULU AÇIN VAKAYI SIFIRLAYIN NEDE OLSA ÇOCUKTAN KORKMUYOSUNUZ

2
2
yanıtYanıtla
PROFESÖR:

adı bilim kurulu. boş ve yalan safsata söylemler.

2
0
yanıtYanıtla
adil ol:

kinse düzelelim demiyor

0
0
yanıtYanıtla
naci ahmet:

ateş kara söyedikleri hep tutarsız zaten şimdiye kadar hiç bir pr. bir şey bilemedi hele ateş kara hep afaki bilmiyoruzki bakarız falan filan bunları bizde soyleriz senin pr. sorlugun nerede

0
0
yanıtYanıtla
ilginç:

covid yüzünden işimizden olduk bari şu covide söyleyin eve ekmek getirsin bizi eve tıktı kendisi dışarda aylak aylak takılıyo

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title