Haberler

Bakan Kurum'dan Paralı Poşet Uygulaması Açıklaması: Proje Emine Erdoğan Hanımefendinin Himayesinde

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ücretli poşet uygulamasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesindeki 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında yapıldığını belirterek, "O yüzden bu proje bizim için önemli. Biz aynı azim ve kararlılık ile yürüyeceğiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ücretli poşet uygulamasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında yapıldığını belirterek, "O yüzden bu proje bizim için önemli. Biz aynı azim ve kararlılık ile yürüyeceğiz." dedi.

Bakan Kurum'dan Paralı Poşet Uygulaması Açıklaması: Proje Emine Erdoğan Hanımefendinin HimayesindeÇevre ve Şehircilik Bakanı Kurum

BAKAN KURUM, ÜCRETLİ POŞET UYGULAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ücretli plastik poşet uygulamasıyla ilgili "İlk 4- 5 gündeki uygulamayla poşet kullanımının yüzde 50 azaldığını gördük. Dolayısıyla bu uygulamanın devam etmesi, hem gelecek nesillerimiz adına hem de şehirlerimiz adına çok önemlidir" dedi.

Uygulamanın gelişmiş tüm Avrupa ülkelerinde ücretli olduğunu kaydeden Kurum, "Bizim de yılda 30- 35 milyar adet poşet tüketimimizi düşünürseniz ve bu poşetlerin denizde 400, doğada 800 yıl doğaya karıştığını düşünürseniz bu uygulamanın geçmesi çok elzem" diye konuştu.

Bakan Kurum'dan Paralı Poşet Uygulaması Açıklaması: Proje Emine Erdoğan Hanımefendinin HimayesindeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğa

EMİNE ERDOĞAN'IN HİMAYESİNDEKİ 'SIFIR ATIK PROJESİ'

Uygulamayla ilgili sosyal medyadaki eleştirileri de dikkate aldıklarını belirten Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Biz Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Bakanlık olarak 'Sıfır Atık Projesi'ni yürütüyoruz. Proje kapsamında biz artık çöp kamyonu istemiyoruz, çöp toplamak istemiyoruz. Dolayısıyla çöpleri kaynağında ayrıştırarak, bertaraf etmek istiyoruz. Buna ilişkin de bu proje tüm Türkiye'ye yayıldığı zaman yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlayacağız ve 100 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlayacağız. O yüzden bu proje bizim için önemli. Biz aynı azim ve kararlılık ile yürüyeceğiz. Vatandaşlarımızda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ben çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Kurum Kastamonu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title