Haberler

Alkollü içkilerde ÖTV yüzde 17,07 zamlandı

Güncelleme:

Enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından alkollü içkilerden ve purolardan alınan özel tüketim vergisinde (ÖTV) yüzde 17,07 oranında artış yapıldı. ÖTV cetvelindeki değerlere göre biradaki maktu ÖTV tutarı 2,0442 TL'den 2,3933 TL'ye, rakıdaki ÖTV 279,29 TL'den 326,99 TL'ye çıkartıldı.

ŞARAPLARDAKİ ÖTV TUTARI 95,29TL'YE YÜKSELTİLDİ

Alkol derecesi yüzde 18 ve daha az olan şaraplardaki ÖTV tutarı 81,38 TL'den 95,29 TL'ye, alkol derecesi yüzde 22 ve fazla olanlarda 279,29 TL'den 326,99 TL'ye yükseltildi.

PUROLARDAN ALINAN ASGARİ MAKTU VERGİ 0,4386 TL OLDU

Tütün içeren purolardan alınan asgari maktu vergi tutarı 0,3747 TL'den 0,4386 TL'ye, maktu vergi tutarı ise 0,5008 TL'den 0,5863 TL'ye çıkartıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500

Yorumlar (54)

ALKOLİK MÜPTEZEL:

İYİ OLMUŞ İÇMESİNLER ZAM GELDİ DİYE BUGÜNDE BUNUN İÇİN İÇELİM DERLER GİNEDE :)

11
61
yanıtYanıtla
erkan:

suyada zam yapılsın kuraklık var kullanmasınlar

yanıt26
yanıt5
vesta:

İçki ve sigara kullanmıyorum ama içenlerden bu kadar vergi alınması çok yanlış. millet sahte içkiden ölüyor. 21. yüzyılda insanları kaçak içkiye ve sarma tütüne muhtaç ettiler. uçuyoruz şahlanıyoruz diyorlar çok utanıyorum

55
9
yanıtYanıtla
xLi:

Artık halkımız alkolün yuva yıktığını öğrenmeli. Gelen zamları değil yitirilen yaşamları düşünün. Alkolü alıp kaza yapanlar, aile şiddeti yapanlar, eşini çocuğunu öldürenler.... Uzak durun iyi bir şey değil. Bir halkı nasıl uyutursun? Alkol ile. Hem de kendisini çok bilmiş sandırırsın... uyanın...

35
18
yanıtYanıtla
KARADENİZ:

O saydıklarını istatistik oranlarına bakıp öyle yazacaksın

yanıt4
yanıt0
Temel Hacı:

Sana ne içki içme özgürlüğüm var

yanıt0
yanıt0
ALMANYALI EKİN:

Sayın Cumhurbaşkanım bu yetmez milletimizin sağlığı için alkol ve tütün tamamen yasaklanmalı. Ağır yaptırımlar uygulanmalı. Dinimizce zaten alkol haramdır. Gerekeni yapacağınızdan kuşkum yok

7
43
yanıtYanıtla
içmesinciler:

bi bitmediniz içmesinciler ! bit bitmediniz . . siz de araba almayın çay içmeyin size NEEE

36
12
yanıtYanıtla
asabi:

sabaha kadar iç norveçte içmeyide deneyebilirsin paran azsa romanyada daha ucuz

yanıt2
yanıt5
bak sen:

romanya mı yani

yanıt0
yanıt2
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title