Haberler

Alibaba'ya Satılan Trendyol, 728 Milyon Dolarlık Satış Fiyatıyla Rekor Kırdı

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan ve geçtiğimiz ay Çinli Alibaba'ya satılan Trendyol, 728 milyon dolarlık satış fiyatıyla rekor kırdı.

Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan ve geçtiğimiz ay Çinli Alibaba'ya satılan Trendyol'un satış fiyatı ortaya çıktı. Trendyol, Yemeksepeti'nin satışındaki rakamı da geçerek 728 milyon dolarlık rekor bir fiyata satılmış.

İNTERNET PİYASASININ EN BÜYÜK SATIŞI OLDU

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, Trendyol'un ana sahibi DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret... Alibaba, Trendyol'u alırken, DSM adlı şirket ile masaya oturmuştu. SEC'e açıklamada bulunan Alibaba, DSM yani Trendyol için 728 milyon dolar yani 3.6 milyar lira ödediğini ifade etti. Açıklamada DSM'nin çoğunluk hissesinin bu fiyata alındığı ifade edildi.

Böylece Çinli Alibaba, hem Türk ekonomisi hem de internet piyasasının en büyük satın alma operasyonuna imza atmış oldu.

NE KADAR HİSSENİN SATILDIĞI BELLİ DEĞİL

Öte yandan Trendyol'un yüzde kaçının satıldığı net olarak belli olmasa da piyasada bu oranın yüzde 75 civarında olduğu konuşuluyor. Yani Alibaba'nın aldığı Trendyol, ilk milyar dolarlık değere yaklaşan belki de ulaşan Türk teknoloji şirketi oldu.

Trendyol satışı, Yemeksepeti operasyonunu da geride bıraktı. Yemeksepeti'nin tamamı, dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero'ya 2015 yılında 589 milyon dolar değerleme üzerinden satılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Trendyol Türkiye Alibaba Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title