Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan asgari ücret açıklaması: Ekonomik sıkıntıları bitirecek

Güncelleme:

AK Partili Cahit Özkan, herkesin merakla beklediği asgari ücret düzenlemesi hakkında ipucu verdi. Şu anda bir rakam belirtmenin doğru olmayacağını ifade eden Özkan, 2022 için belirlenen miktarın enflasyonun üzerinde olacağını ve vatandaşların memnuniyetini sağlayacağını ifade etti. Ayrıca yeni rakamın vatandaşların ekonomik sıkıntılarını da ortadan kaldıracağını açıkladı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TV100 ekranlarında Pınar Işık Ardor'un sunuculuğunu yaptığı Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özkan, ekonomik gelişmelere yönelik açıklamalar da yaparak vatandaşların merakla beklediği asgari ücret kararı hakkında ipucu verdi.

"EKONOMİK SIKINTILARI ORTADAN KALDIRACAK"

Sunucu Pınar Işık Ardor'un "Asgari ücret çok tartışılan bir mevzu. Rakam ne kadar olmalı?" sorusu üzerine Cahit Özkan, 2022 yılı asgari ücret düzenlemesinin enflasyonun üzerinde olacağını ve ekonomik sıkıntıları ortadan kaldıracağını söyledi.

"RAKAM BELİRTMEK DOĞRU OLMAZ"

Özkan, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Şimdi tabii burada bir rakam belirtmek doğru olmaz. Ancak şunu ifade edebiliriz, asgari ücretli ilgili mesele malum pek çok kurulun, sendikaların, TÜİK'İn verilerinin, Çalışma Bakanlığı'nın ve konunun tarafı olan diğer bileşenlerin bir araya gelerek yaptıkları müzakereler neticesinde ortaya çıkacak bir durum.

"VATANDAŞLARIMIZI MEMNUN EDECEK BİR RAKAM OLACAK"

Ancak şunun altını şöyle çizebiliriz. İnşallah 2022 yılı asgari ücret düzenlemesi, enflasyonun üzerinde vatandaşlarımızın memnuniyeti sağlayacak bir rakam olacağının altını çizelim. Salgının ekonomik etkilerini sıfırlayacak, salgın öncesi dönemdeki ekonomik ortamı tekrar inşa edecek, vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını kaldıracak bir rakam olacağının ifadesini yapalım."

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Asgari Ücret AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (13)

Gokhan Acar:

5000 TL altı olursa oy felan vermiycem bunlra CHP ye verecem yeter artık yetmiyor maaşlar

90
23
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

:) o zaman dolar cinsinden verecekler asgari ücreti, yoksa bunların lafıyla gemi yürümediğini herkes biliyor...

54
10
yanıtYanıtla
emre akan:

iyi asgari ücret verirler ondan sonra yavaş yacaş zam vermeye başlarlar asgari ücreti keşke artırmasanızda enflasyonu düşürseniz vergiyi düşürseniz

49
2
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

en kötü 4000 - 4500 olmalı diye düşünüyorum yoksa büyük mevzu çıkarrr

31
6
yanıtYanıtla
Maxo :

Ne verirse versinler isterse 50bin versinler bu geziciler olduğu sürece beğenmezler.

3
32
yanıtYanıtla
MUTSUZ ADAM:

yaşanabilir seviye mi? ?? Ulan 30 yaşına geldik ötv de ikinci elden araba alamıyoruz.3500 3600 ile asgari ücretli araba nasıl alsın yemeden içmede 70 80 ay calışması lazım ölmeden tabi ki.Millet başka ülkede 1000 birime en ultra sevite telefon alıyor oyun sistemi topluyor ama bizim ülkede bu 20 bin birim.Benim inancım sıfır bu ülkede yaşma sevisyesine gelinecek düzeyde asgari ücret belirlemeleri.Yaşama seviyesi sanırım bir simit bir çay olarak belirleniyor

27
4
yanıtYanıtla
Akın Civelek:

Ürünlerdeki fiyat artışı durmadıktan sonra Maaş zammı sadece bir süre rahatlatır

26
2
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

asgari üctret dolar kadar olmali 9000 bin tl

22
2
yanıtYanıtla
Sinyor:

Konuşulan rakam 3500 tl bununla dertler bitecekse vat halimize

19
0
yanıtYanıtla
ALİ AKBAŞ:

doğru söylemiş birileri devletten 2,3 maaş biyerlerden huzur hakkı alırken kendileri hamut ile götürürken çalışana çay kaşığı kadar vereçekliri için söylemeleri ayıp olur

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title