Haberler

Ağustos Ayı İhracatımız Yüzde 14,1 Arttı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye’nin Ağustos ayı ihracat artışı yüzde 11,9 artarken, Kayseri’nin Ağustos ayı ihracat rakamlarının TİM verilerine bir önceki aya göre yüzde 14,1 oranında artış göstererek, 144,1 milyon dolar olarak...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin Ağustos ayı ihracat artışı yüzde 11,9 artarken, Kayseri'nin Ağustos ayı ihracat rakamlarının TİM verilerine bir önceki aya göre yüzde 14,1 oranında artış göstererek, 144,1 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Kayseri'nin ihracat rakamlarının artmaya devam ettiğini belirten KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Kayserimizin Ağustos ayı ihracatı TİM verilerine göre bir önceki aya oranla yüzde 14,1'lik artışla 144,1 milyon dolar olmuştur. Bu verilere ihraç kayıtlı satışlarımız ve Kayseri Serbest Bölge'den yapılan ihracatları da eklediğimizde, Ağustos ayı ihracatımız toplamda 187,2 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamın ülkemiz ihracatının yüzde 11,9 artışının üzerinde olması bizleri sevindirmiştir. Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat artışı sağlayan tüm ihracatçılarımızı kutluyorum" dedi.

Başkan Büyüksimitci, Kayseri'nin ilk 8 aylık ihracatında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve ABD'nin aldığını, ihraç edilen ürünlerde ise, ilk üç sırada mobilya, tekstil, demir ve demir dışı metallerin geldiğini söyledi.

İhracattaki artışın Türkiye'nin büyüme rakamlarına da yansıyacağını ifade eden Başkan Büyüksimitci, dış ticaretin ekonomik büyümenin temel faktörlerinden birisi olduğunu belirterek, ikinci çeyrekte de en az yüzde 5'lik bir büyüme beklediklerini açıkladı.

Şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişip kalkınmasına katkıda bulunan tüm sanayici ve işadamlarına teşekkür eden Başkan Büyüksimitci, "Ben kendini yenileyip yeni atılım ve yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizin önünde büyük fırsatlar olduğu inancındayım. 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için bu fırsatları iyi değerlendirip gerek ihracatımızı, gerekse sanayi ciromuzu daha da artırmak durumundayız. Önümüzdeki dönem daha teknoloji yoğun çalışarak devletimizin de verdiği desteklerle açığımızı kapatıp ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Sanayi Odası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title