Haberler

Fed'in Faiz Kararından Sonra İşte Dolarda Son Durum!

Güncelleme:

Fed faizi yüzde 2,25 ile 2,50 arasında sabit tuttu. Banka iskonto faiz oranını yüzde 3'te bıraktı. Ayrıca bankaların Fed bünyesinde tuttuğu rezervler için faiz oranı yüzde 2,40'tan yüzde 2,35'e indi. Fed'in kararı sonrasında dolar tarafında herhangi bir hareketlilik gerçekleşmedi.

ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed faizi yüzde 2.25 ile 2.50 arasında sabit tuttu. Banka iskonto faiz oranını yüzde 3'te bıraktı. Ayrıca bankaların Fed bünyesinde tuttuğu rezervler için faiz oranı yüzde 2.40'tan yüzde 2.35'e indi.

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

Fed'in faiz kararı sonrasında dolar tarafında herhangi bir hareketlilik gerçekleşmedi. Saat 21:27 itibariyle dolar yüzde 0.40 oranında düşüşle 5.9413 lira seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde en düşük 5.9376, en yüksek 5.9686 lira seviyesi görüldü.

FAİZLERİ ARTTIRMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Twitter üzerinden paylaştığı bir iletide, "Eğer faizleri bir miktar indirirsek, örneğin bir puan, ve biraz parasal genişlemeye gidersek ekonomi hızla yükselir." diyerek Fed'e faiz indirimi çağrısında bulunmuştu. Fed, Mart toplantısında politika faizini beklendiği gibi yüzde 2.25 - 2.50 aralığında sabit tutmuştu. Fed bu yıl içerisinde faiz arttırmayacağını ve bilanço küçültmeyi Eylül ayında bitireceğini açıklamıştı.

KARARI OY BİRLİĞİYLE ALDI

Fed açıklamasında sabırlı duruşun korunduğu belirtildi. Bankadan yapılan açıklamada, son toplantıdan bu yana ekonomik aktivitenin güçlü oranda arttığı belirtildi. Fed kararı oy birliğiyle aldı.

Fed'in yaptığı açıklamalardan satır başları söyle:

-Çekirdek ve manşet enflasyon düştü, yüzde 2'nin altında seyrediyor.

-Hanehalkı harcamalarında büyüme, işletme yatırımlarında ilk çeyrekte yavaşlama oldu.

-Sürdürülebilir büyüme, güçlü istihdam piyasası ve yüzde 2'ye yakın enflasyon en olası sonuçlar olarak görülüyor.

TRUMP GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ 6 KEZ ARTIRILDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığının ardından Fed, ilk faiz artışını 21 Mart 2018 tarihinde Fed Başkanı Jerome Powell'ın ilk açıklamalarıyla yapmıştı. Bu açıklamada Fed politika faizini 25 baz puan artışla 1,50-1,75 aralığına yükselttiğini duyurmuştu.

Fed, 1 Ağustos 2018'den önceki para politikası toplantısını 13 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirmiş, 25 baz puanlık faiz artırımına giderek federal fonlama oranını yüzde 1.75 – 2.00 seviyesine yükseltmişti.

26 Eylül tarihinde de faiz 25 baz puan artırılmıştı. Böylelikle politika faizi yüzde 2.00-2.25 aralığına çıkarılmıştı. 2018 yılında böylelikle 16 Fed üyesinin 12'sinin beklediği gibi 4 faiz artırımı gerçekleşmiş oldu.

Fed 2015 Aralık'ta sıkılaştırma döngüsüne girmiş bu noktada önlemler almaya başlamıştı. Sıkılaştırma döngüsüne girdiğinden beri Fed, 9. kez faiz artırımı yapmış oldu. Aynı zamanda Fed ABD Başkanı Trump, Ocak 2017'de göreve geldiğinden beri 6 kez faiz artırdı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Fed Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? Nihal ve Bahar Candan davası ne oldu? Candan kardeşler tahliye edildi mi? Brawl Stars bakım molası ne zaman biter 2024? Brawl Stars bakım molası saat kaçta bitecek? 25 Nisan 2024 ESRA EROL İZLE #128226 Esra Erol canlı izleme linki! Erol Erol saat kaçta, ne zaman? Filozof Atakan'ın son hali! Filozof Atakan kaç yaşında, kimdir? Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 31 Mart Seçim ücretleri ne zaman yatırılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title