Haberler

4 bilezikle girdiği hayvancılık işinde servetine servet kattı

Güncelleme:

Antalya'da eşine destek olmak için 4 bileziğini satıp hayvancılık işine girerek milyonluk servetin sahibi olan 40 yaşındaki Fatma Öncel, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi servetine servet kattı. Hayvan ve süt satışından 6,5 ayda 500 bin liralık ciro elde eden Öncel, "10 tane büyükbaş hayvan sattım, sadece onlardan 150 bin lira aldım." dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki 3 çocuk sahibi Fatma Öncel, 11 yıl önce eşine destek olmak için hayvancılık işine girmek istedi. Polis memuru eşinden olumlu yanıt alan Öncel, düğününden kalan 4 bileziğini dönemin parasıyla 2 bin 500 liraya satıp 2 bin 400 liraya inek, 100 liraya da hayvanını besleyecek yem aldı. İlk başlarda inek sütü satarak para kazanmaya başlayan Öncel, zamanla inek sayısını 20'ye kadar çıkardı. İneklerini beslemek için bir de tarla kiralayan Öncel, buraya ektiği mısır harmanıyla hayvanlarını beslemeye başladı. Daha sonra tavuk ile keçi de beslemeye başlayan azimli kadın, 10 senenin ardından 130 inek, 250 tavuk, 107 keçi ve 3 at sahibi oldu. Tek başına beslediği hayvanlarının çoğalmasıyla işçi de tutan Öncel, 20 dönümlük arazide 1 milyon liralık servetin sahibi oldu.

6,5 AYDA YARIM MİLYON GELİR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde satışlarının çok iyi gittiğini ifade eden Öncel, "Şu ana kadar 10 tane büyükbaş sattım ve 150 bin lira ciro yaptım. Kurban Bayramı'na 15-20 gün var. Daha 12-13 tane büyükbaş satacağım hayvanlarım var. Ortalama 40-50 bin liralık küçükbaş sattım. Günlük süt satışım da oluyor. Şu an ineklerimin yarısından fazlası hamile hepsi sağılmıyor ama ortalama günlük 700 litre sütüm oluyor. Bu da günde bana bin 500 lira gelir elde ettiriyor. 2019 yılında 500 bin lira gelir elde ettim. 4 tane işçi çalıştırıyorum. Bu hayvanlardan elde ettiğim gelirlerin hepsini ben yine hayvanlarda değerlendiriyorum. İşçilere veriyorum. Allah'a şükür kazanıyorum. Sadece sıkıntım işlerimi ilerletmem için yerimin genişletilmesi" dedi.

EN BÜYÜK HAYVANI 1 TON AĞIRLIĞINDA

Hayvanlarından en büyüğünün 950 kilo ağırlığında olduğunu belirten Öncel, ona da müşteri çıktığını ve 25 bin liraya satmayı planladığını söyledi. İşini durmadan ilerletmek istediğini dile getiren Öncel, "Her şeyi hazıra vurursak bu işten bir şey kazanamayız. Büyükbaş hayvanlarımı vatandaşların yanı sıra lokantacılar, dönerciler de istiyor, onlara da veriyorum. Ben hayvanlarımı 2 yaşına kadar büyütüyorum, sağlığı yerinde olduğu sürece hiçbir iğne vurmadım. Hastalandığı zamanda o Allah'ın emri olan bir şey. Ben hayvanlarımı hep doğal besleyip, büyütüyorum" diye konuştu.

Öncel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışan kadınların arkasında her zaman durduğunu da ifade ederek kendisini ayran içmeye davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title