Haberler

Yeni Askerlik Sistemi İçin Beklenen Detay: Asgari Ücret Kadar Maaş Verilecek

Güncelleme:

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Fahri Erenel yeni askerlik sistemi için farklı seçenekler olduğunu söyledi. Erenel, 9 aylık askerliğin 3 ayının zorunlu olacağını, kalan 6 ayı kişinin ya bedel ödeyerek tamamlayacağını ya da 6 ay daha askerlik yapıp asgari ücret kadar maaş alacağını söyledi.

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Fahri Erenel 9 aya çıkacak yeni askerlik sistemi ile ilgili alternatifleri anlattı. Buna göre 3 ay zorunlu askerlik olacak. Kalan 6 ay için farklı seçenekler bulunuyor. Ya kişi kalan 6 ayı bedel ödeyerek tamamlayacak ya da 6 ay daha askerlik yaparak asgari ücret kadar maaş alacak. Kesin karar çalışmalar sona erince ortaya çıkacak.

ERDOĞAN TRT'YE ANLATTI

Milyonlarca gencin gözü kulağı yeni askerlik düzenlemesinde. Çalışmalar devam ediyor, nihai karar henüz verilmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin özel yayınında öngörülen sistemi anlattı. 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde durduklarını söyleyen Erdoğan, bu düzenleme ile birlikte, bedelliyi bir kenara koyduklarını da ifade etti. Erdoğan ortak yayında, "İnanıyorum ki, halkımızı gençlerimizi çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor." açıklamasında bulundu.

PEKİ BU DÜZENLEME NASIL OLACAK, SÜRELER NE ANLAMA GELİYOR?

Askerlik çağındaki 5 milyon gencin gözü kulağı yapılacak yeni düzenlemede. Uzmanlara göre, süre standarda kavuşturulacak ve nasıl geçirileceğinin belirlenmesi için seçenekler sunulacak. İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Fahri Erenel, hazırlıkları devam eden sistemi TRT Haber'e yorumladı. Erenel, "Ana düşünce 9 ay gibi tek bir standarda getirmektir. Bununla 12 ay olan uzun dönem askerlik 9 aya yalnız tabi kısa dönem 6 aydan 9 aya çıkmış olacak. Kısa ve uzun dönem 9 ayda birleşecek." dedi.

"3 AY ZORUNLU ASKERLİK SONRASI 3 SEÇENEK OLACAK"

Erenel, askerlikte 3 aylık zorunlu dönem planlandığı görüşünde. Kalan 6 ayı geçirmek için ise 3 seçenek öngörülüyor. Bunlardan ilki bazı meslekler için geçerli olacak. Örneğin, doktor, hakim, öğretmen gibi yetişmesi uzun zaman alan meslek gurupları bu grupta değerlendirilecek.

Erenel'e göre değerlendirilen iki alternatif daha var:

"Bedelli dediğimiz 3 ay eğitimden sonra bir bedel ödeyerek sadece 3 ay askerlik yapacak, diğeri ise 3 aylık temel eğitimi bitirdikten sonra ortalama şu an ifade edilen konu asgari ücret üzerinden maaş ödenerek kendilerine kalan 6 aylık sürelerini tamamlamaları şeklinde olacak."

Yeni düzenleme ile nihai karar çalışmalar sonunda verilecek.

Kaynak: TRT Haber

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title