Haberler

Volkswagen Türkiye'den ayrılmayacak

Güncelleme:

Volkswagen Üretim Sorumlusu, Alman gazetelerinde çıkan Volkswagen Türkiye için alternatif üretim tesisi arıyor haberleri hakkında, "VW Türkiye'de kurulması planlanan üretim tesisi için alternatif lokasyon aramıyor" dedi.

Volkswagen Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann, Alman gazetelerinde çıkan ' Volkswagen Türkiye için alternatif üretim tesisi arıyor' haberleri hakkında açıklama yaptı. Tostmann, "VW Türkiye'de kurulması planlanan üretim tesisi için alternatif lokasyon aramıyor" dedi. Planlarda bir değişiklik olmazsa VW Türkiye'de fabrikasını kuracak.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda bulunan terör hedeflerine yönelik Suriye'ye düzenlendiği sınır ötesi operasyondan dolayı Alman basınında çıkan haberler markanın Türkiye'deki yatırımını erteleyeceği hatta iptal edeceği yönündeydi. Ancak basında çıkan bu haberlere kesin bir açıklama gelmemişti. Türkiye tarafından yapılan resmi açıklamalarda markanın bu yatırımın yerini değiştirmeyeceği söyleniyordu.

"YENİ BİR YER ARAYIŞI İÇİNDE DEĞİLİZ"

Reuters'ın haberine göre Bugün Volkswagen Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Tostmann, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye'ye kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama yeni bir yer arayışı içinde de değiliz" dedi.

Volkswagen'den Türkiye açıklaması

Volkswagen Almanya'daki Emden Fabrikası'nda üretilen orta-üst segment otomobili Passat için yeni üretim yeri arayışına 2018 yılında başlamıştı. VW'nin planlarına göre Emden Fabrikası'nda markanın yeni jenerasyon elektrikli otomobilleri üretilecek ve bu fabrika tamamen dizayn olarak değişecek. Bu yüzden de Passat için yeni üretim tesisi planları Volkswagen'in gündemini oluşturuyordu.

VW AG çatısı altında bulunan Skoda'nın, Passat ile aynı platforma sahip modeli olan Superb'e talebin artması ve Skoda'nın bu talebi üretim kapasitesinin yetmemesinden dolayı karşılayamaması da bu duruma eklenince Volkswagen yeni tesis için somut adımlar atmak zorunda kaldı.

Volkswagen'den Türkiye açıklaması

Tüm bu detaylarla birlikte otomotiv devi grup Türkiye'de bir üretim tesisi açıp VW Passat ve Skoda Superb modellerini bu tesiste üretmeyi planlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Volkswagen Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title