Haberler
Güncelleme:

Uzmanlar, Elazığ depreminde yıkılan binalarda dere kumu kullanıldığını açıkladı

39 vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde inceleme yapan Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, "Kullanılan malzemeler kalitesiz ve hiçbir işlem görmemiş dere kumu kullanılmış" ifadelerini kullandı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (14)

Ah be:

BİZ JAPONLARIN BU KONUDA GÖTÜR GETİRİNİ ANCA YAPARIZ BUGÜN JAPONLAR GİBİ EV YAPABİLSEYDİK 8.5 E KADAR DAYANIKLI EVLERİMİZ OLURDU

5
2
yanıtYanıtla
coni:

Saanatcilar unluler artik korkudan yardim yapiyo biliyorlar cunku yardim yapmazlarsa linc edilecekler malesef ulkenin sahte gozyasi durumu bu, durum cok vahim ! hain bile ilan edilebilir insan

4
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BANKALAR KREDİ VERİRKEN BİNALARIN DEĞERİNDEN KONUMUNDAN ÖNCE DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUNLUĞUNU ARAŞTIRIP ONA GÖRE ONAY VERMELİ. O KADAR EXPERTİZ ÜCRETİ ÖDENİYOR. EXPERTİZ ARAŞTIRMASI YAPILIRKEN BİNANIN SAĞLAMLIĞI DA ARAŞTIRILMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

4
0
yanıtYanıtla
ÎMÂN SAMÎMÎYETÎ:

Kardeşim, elbette beşeri ve insani tedbirler alınmalıdır. Bina imarında vicdan ve ticari ahlâk bilincine sahip olunmalıdır. Ancak bir zelzele, veya böyle afet olacaksa değil dere kumu, çelik tozlarıda kullansanız engel olamazsınız. Avrupada ve en gelişmiş ülkelerde olan depremlerde ve iklim afetlerinde dahi evler yılıp duvarlar karton parçaları gibi uçuşmuştur. Sağlam Îman sahibi olup, insani tedbirleri almak, her an ve her zaman Yüce ALLAH'' tevekkül etmek lazımdır.

4
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Bu binalar yıkılmadan oturum izni alınmadan neden bakılmamış depreme dayanıklı mı değil mi diye neden oturum izni verilmiş elektrik su bağlanmış ?Şimdi bu binaların yapımında denetiminde kusuru olanlar araştılacakmı hesap sorulacak mı?

3
0
yanıtYanıtla
MUHENDIS:

2000 yılından önce yapılan binalar deprem yönetmeliğine göre yapılmamış binalardır. Ayrıca yapı denetim mekanizması da 2000 yılından sonra çıkmıştır. Bu tarihten önceki binaların hepsi incelenmeli, gerekli testler yapılmalıdır. Depreme dayanıksız olan binalar güçlendirilmeli veya biran önce yenilenmelidir!!

3
0
yanıtYanıtla
Abdulhadi:

neden kontrol yok yahu onca vergi alınıyor her 3 senede bir en azından çevre şehircilik bakanlığı belli periyotlarla kontrol yapsa kusurlu binalar belirlenip ceza kesilse insanlar dask ödüyor deprem vergisi ödüyor bunları yapmak zor olmamalı

3
0
yanıtYanıtla
SİVASLI İBOCAN:

Allahım sana sığınırız, buradaki depremde yıkılan ev sayısı ve rahmetli olanlar belli. . Böyle bir deprem İSTANBUL ''da olsun, emin olun kurtarmanın yolu yok, hangi binaya yardım edilir, hangi yıkıntıda ki can kurtarılır. . ?? , illerden gelen yardım ve sağlık ekipleri, kaç gündür, deprem bölgesinde kurtarıştalar, deprem olsun, İstanbul ''da bir sokakta çalışma yapamazlar. . düşünmek dahi istemiyorum, HANGİ SEMTE ÖNCELİK VERİRLER, siz düşünün. . . !!

2
0
yanıtYanıtla
mustafa:

Türkiye`de ki bu vurdum duymazlik asla sona ermeyecektir. Benim bildigim insanlar ve ülkemiz maalesef hep ayni kaliyor. Ölenlere Allah`tan rahmet diliyorum.

1
0
yanıtYanıtla
Mustafa Fatsalı:

99 depremine rağmen tedbir alnmadı o yüzden boşuna boş hayallere kapılmayın. biri demiş bankalar binanın sağlamlığını araştırsın gerçekten iyi şakaydı eğer şakaysa :)

1
0
yanıtYanıtla
adil ol:

allah yardımcımız olsun yetkililere sesleniyorum allah rızası için unutulmasın diğer iler için tedbir almasını rica ediyorum

1
0
yanıtYanıtla
Adamın biri:

O binaları yapan mütahitleri tıkın içeri. Kaç kişinin canına mal oldular.

0
0
yanıtYanıtla
BENCE:

yeni bir yasa çıktı. enerji kimli belgesi diye . Bunun yanında 99 yılından önceki binalar için yapı sağlamlık belgesi de istenmeli. ev alacak insanlar nasıl bir ev aldığını bilmeli.

0
0
yanıtYanıtla
adil ol:

istanbulda kimine 40 kat kimine 5 kat verilmiyor düzen nasıl bir düzen

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title