Haberler

Gözaltına Alınan Ekonomi Programı Sunucusu Mustafa Sönmez, Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Artı TV'de her hafta Ekonomi Politik programı yapan iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez, sabah erken saatlerde gözaltına alındı. Anadolu Adliyesi'ne götürülen Sönmez, öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

Gazeteci Ayşenur Arslan, Artı TV'de her hafta Ekonomi Politik programı yapan iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez'in gözaltına alındığını duyurdu. Anadolu Adliyesi'ne götürülen Sönmez, öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

Ayşenur Arslan, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı. Sosyal medyadaki paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilen Sönmez'in İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Arslan'ın sosyal medya hesabında paylaştığı mesajı şöyle:

GEREKÇE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Arslan, twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Mustafa Sönmez Türkiye uyurken bu sabaha karşı 03.50'de gözaltına alındı. Vatan Emniyet'e götürüldü. Gerekçe 'sosyal paylaşımlar!" dedi.

Program Sunuculuğu da Yapan İktisatçı Sönmez, Gözaltına Alındı

SERBEST BIRAKILDI

Öğle saatlerinde Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne götürülen Sönmez hakkında, sosyal medya paylaşımları üzerinden "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ile "halkı kin ve nefrete sevk etmek" iddialarının ortaya atıldığı bildirildi. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Sönmez'in serbest bırakıldığını duyurdu.

MUSTAFA SÖNMEZ KİMDİR?

ODTÜ İdari İlimler Fakültesi 1978 mezunudur. Politik, düşünsel eylemliliği 1980 öncesi ODTÜ'de ve kısa adı TİB olan Tüm İktisatçılar Birliği'ndeki faaliyetleriyle başladı, DİSK Petkim-İş, Yeraltı Maden İş, Demokrat gazetelerinde sürdü.

Program Sunuculuğu da Yapan İktisatçı Sönmez, Gözaltına AlındıMustafa Sönmez

1980 sonrasında araştırmacı –uzman olarak çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 1983 yılında Nokta dergisinde ekonomi editörü olarak medya sektöründe yer aldı. Uzun bir süre bağımsız çalıştı, kitaplar üretti.

2009-Mart 2013 döneminde Cumhuriyet, Nisan 2013-Şubat 2014'te Yurt , 12 mayıs-1 Eylül 2014 arasında Sözcü gazetesinde; Nisan 2015-Eylül 2015 döneminde BirGün gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.Mayıs 2013-2016 arasıHürriyet Daily News'de de haftada 1 gün ekonomi yorumları yazdı. Merkezi Washington'da olanAl-Monitor haber sitesine haftalık yazı katkısı ise Ekim 2016'da başladı. Artı TV'de her hafta Salı günleri saat 18'de yayımlanan Ekonomi Politik programı ise Ekim 2017'de başladı.

Çeşitli TV kanallarında ve radyolarda yorumculuk faaliyetinin yanında araştırma üretimini ve kitap yayınlarını sürdürmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası danışmanıdır ve Oda için sanayi araştırmaları yapmaktadır.

Gazeteci-yazarlık uğraşına paralel olarak ilki 1977 yılında yayınlanmak üzere Türkiye ekonomisi üstüne 30 dolayında kitap yayımladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Sönmez Twitter Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (37)

Gurbetci:

Ey halkim. Uyanin artik. Bir vatandas yaptigi yorum icin tutuklanirmi? Nerde bunun adeleti? Özgürlüğü? Bas kopartarak, milleti ezerek, tehdit ederek yönetilmez bir ülke. Yahu sizler nasil göremiyorsunuz?

45
28
yanıtYanıtla
hak:

bilim insanı istenmiyor. kuralsız şartsız itaat eden insanlar isteniyor. bu sistemin temeli 80 darbesinden sonra atıldı. benim müdürüm abdülkadir çarıkçı 1993 yılında bana aynen şu sözü söylemişti. '' Bana iş yapan değil itaat eden adam lazım, çık dışarı seni işten atarım demişti. ve ben 1 yıl sonra soma- b termik santralından tayin olarak ayrılmak zorunda kalmıştım. hakkım haram zehir zıkkım olsun.

40
7
yanıtYanıtla
Ankarali:

Nerede demokrasi? Nerede düşünce özgürlüğü?

38
9
yanıtYanıtla
CAN DEP:

Tarihte Yikilmiş saraylar düsürülmüş diktatörler vardir ama yok olmuş halklar yoktur.( Selhattin DEMIRTAŞ )

33
9
yanıtYanıtla
Reyting:

Bu emperyalist güçlerin tasmalı oyuncağı Selo değil mi!

yanıt11
yanıt5
AZAD:

Pekiyi siyonistlerin büyük ortadogu projesinin BOP Türkiyedeki temsilcisinide biliyormusun angut Reytingci..?

yanıt4
yanıt2
zoran getti kunek?:

Tasmalı oyuncak sadat çı köpekler; bu vatandaş devlete el koymuş çete tarafından hapsedilmiş esir oluyor!

yanıt3
yanıt2
Ekonomi:

Damata yabancı yatırımcı resti çekince dengeleri bozuldu. Para yok taş yersiniz artık,

31
8
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Damattan haric, oglu guzel restorant kapmis yeni havalimaninda.

yanıt7
yanıt1
Anti coni:

Anladigim kadari ile sen pire yüzün den yorgan yakarsin

yanıt0
yanıt0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title