Haberler

Bir dönem ülkesinin en gözde sporcusuydu, şimdi geçinmek için +18 film sektörüne girdi

Güncelleme:

Bir dönem Hollanda'nın yetiştirdiği en önemli sporcu olan Verona van de Leur'un hayatı, sporu bıraktıktan sonra resmen çöktü. Ailesi ile davalık olan, hapse giren ve sokaklarda kalan eski dünya şampiyonu, son olarak yetişkin film sektörüne girdi.

Bir zamanlar jimnastik dünyasının parmakla gösterilen isimlerinden biri olan Hollandalı Verona van de Leur'un hayatı, film senaryolarını aratmıyor. 2002 yılında Avrupa ve Dünya şampiyonlarında elde ettiği başarılarla Hollanda'da 'Yılın Sporcusu' seçilen Verona van de Leur, sporu bıraktıktan sonra yaşadıklarıyla 'Bu kadarı da olmaz artık' dedirtti. Henüz 17 yaşındayken Hollanda'nın en başarılı sporcusu olmayı başaran Verona van de Leur, 23 yaşında federasyon ile yaşadığı çatışma ve ailevi sıkıntılar nedeniyle jimnastiği bırakma kararı aldı. Herkes ailevi sıkıntının hastalık olduğunu düşünürken, gerçek 12 yıl sonra ortaya çıktı. Hayatını yazdığı 'Simply Verona' isimli kitapta olayı anlatan 35 yaşındaki Verona van de Leur, herkesi şaşkına çevirdi.

"FİNANSAL KONTROLÜ AİLEM YAPIYORDU"

Verona van de Leur'un yazdıklarına göre ailesi, sporculuğu döneminde kazandığı paranın büyük kısmını harcadı. Verona van de Leur, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Sporcuyken her şey güzeldi. Kontratlar imzalanıyor, çevrenizden büyük ilgi görüyor ve çok seviliyordunuz. Ben de kazandığım paraların sporu bıraktıktan sonra sıkıntı çekmemek için kullanmayı planlıyordum. Ancak bu pek mümkün olmadı. Spora küçük yaşta başladığım için finansal kontrolü ailem yapıyordu. Doğal olarak onlarda banka kartım mevcuttu. Onlar sizin anne ve babanız… Ben de hiç sorgulamadım bu durumu… Ancak sporu bıraktıktan sonra işler karıştı.

Ülkesinin en gözde sporcusuydu, şimdi geçinmek için +18 film sektörüne girdi

"BÜYÜK BİR RUHSAL ÇÖKÜNTÜ YAŞADIM"

Paramın beklediğimden çok az olduğunu fark ettim. Babama sorduğumda ise net cevaplar alamıyordum. Sonra bankaya başvurdum ve gördüğüm şey beni yıktı. Hesabımdan birçok para harcanmıştı. Hatta babamın hesabımdan çektiği 6 bin euro ile Vegas'a gittiğini gördüm. Şok olmuştum. Parayı harcadıklarını kabul etmediler. Büyük bir ruhsal çöküntü yaşadım. Onlar için bir evlattan çok banka hesabı olduğumu anladım. Kendimi kullanılmış hissettim."

AİLESİNİ DAVA ETTİ

Bunun üzerine Verona van de Leur, ailesini dava etmeye karar verdi. Uzun süren mahkeme sonucunda hakim, babanın Verona van de Leur'a taksitle 90 bin Euro para ödemesine karar verdi. Ancak mahkeme süresince Verona van de Leur, pek de güzel bir hayat sürmedi.Çok az parası kalan Verona van de Leur, sevgilisi ile birlikte bir arabada yaşamaya başladı. Önceleri bir iki gece olarak başlayan bu durum, dava süresi boyunca yaklaşık iki yıl sürdü. Arabada geçirdiği yaşam ile ilgili Verona van de Leur "Çok zordu. Özellikle kış aylarında… Ertesi sabah uyanıp uyanmayacağımızı bilmiyorduk" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin en gözde sporcusuydu, şimdi geçinmek için +18 film sektörüne girdi

"SÜPERMARKETLERDE ATILAN ŞEYLERİ YİYORDUK"

Paraları olmadığı için hırsızlık yaptıklarını da anlatan Verona van de Leur "Süpermarketlerde atılan şeyleri yiyorduk. Eğer bulamazsak çalıyorduk. Bununla gurur duymuyorum ama işim ve param yoktu. Açlıktan ölmemek için bunu yapmaya mecburduk. Bundan yıllar önce hayatımın bu noktaya geleceğine inanmazdım" dedi.

"İLİŞKİYE GİREN ÇİFTİN FOTOĞRAFINI ÇEKİP 1000 EURO İSTEDİM"

Sevgilisi ile birlikte arabaya yaşamaya devam eden Verona van de Leur'un inanılmaz hayatı, bir de hapishane dönemi içeriyor. Bir çifti ilişki yaşarken fotoğraflayan Verona van de Leur, "Ben sadece fotoğraf çekiyordum ve olay da önümde yaşandı. Tamamen tesadüf… Sonra kadın yanıma gelerek 'Bana şantaj yapmayacaksın değil mi?' diye sordu. Ben de yapacağımı ve 1000 Euro istediğimi söyledim. Paraya çok ihtiyacım vardı ancak hiçbir şey almadım. Daha sonra kadın polisle geldi ve benden şikayetçi oldu. Polis beni tutuklayarak hapishaneye götürdü. Parayı almadığımı söylememe rağmen 72 gün hapis cezasına çarptırıldım. Yaptığım çok yanlıştı biliyorum ve bir daha da kendimi böyle bir durumun içine sokmadım"

Ülkesinin en gözde sporcusuydu, şimdi geçinmek için +18 film sektörüne girdi

"YETİŞKİN FİLM SEKTÖRÜ BENİM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT"

Hapisten çıktıktan sonra Verona van de Leur'un sekiz yıldır devam ettirdiği erotik serüveni başladı. Jimnastikten kazandığından daha fazla kazanç olduğunu fark etmesi ile birlikte Verona van de Leur ve sevgilisi, yetişkin film sektörüne girdi. Yetişkin film sektörünün kendisi için tercih değil, büyük bir fırsat olduğunu belirten Verona van de Leur'in sözleri şöyle:"Çocukluğumda tabi ki hayalim bu değildi ama aldırış etmiyorum. Benim için çok büyük bir adım oldu. Yapmadan önce kimsenin onayını almak zorunda olduğumu düşünmüyorum. Ben buyum ve insanlar beni olduğum kişi ve tercihlerimle sevmeli. İlk olarak Webcam'de başladım. Bir ya da iki ay sonra sevgilim ile birlikte kendi işimizi kurduk. O benim hem fotoğrafçım hem de rol arkadaşım. Diğer türlü bu işi yapamazdım zaten… Sevgilim ile birlikte çok şey paylaştık. Arabada yaşadık, aç kaldık, birçok zorluğa göğüs gerdik. Şimdiki hayatımdan çok memnunum… Geriye baktığımda sekiz güzel yıl görüyorum."

(Skor)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Hollanda Verona Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (25)

filmkolik:

yani haber öyle bir anlatılmış ki; ''BATAKLIKTAN ZİRVEYE'' diye başlık atacaklar nerdeyse. .

37
2
yanıtYanıtla
Said:

Avrupanın gerçek yüzü...

18
13
yanıtYanıtla
zaza 12:

madem Avrupa bu kadar kötü neden sürü halinde gidiyorsunz

yanıt6
yanıt4
Hakan:

Türkiye gibi süper ülke yok işte bak.

12
17
yanıtYanıtla
virüs çıkacağı bilindi mi ?:

insan başına her şey gelebilir bu kızında öyle olmuş kınamak aşağılamak egoistçe dalga geçer gibi yorum yapmak adilikten öte bir şey değildir her şey önce insanız, ,

24
0
yanıtYanıtla
rüknettin dede:

Yorumunuz isabetli ve güzel

yanıt4
yanıt2
Kültür lü ergen genç:

Ee avrupada da mı böyle şeyler oluyormuş. Hepsi zengindi. Hatta hapishane bile yoktu Avrupa da. bazı özgür medya ve yazarlar Yalan mı söyledi. Ben şaşkınç.

20
3
yanıtYanıtla
Erkan:

Yazik avrupa bitiriliyor

7
9
yanıtYanıtla
fb:

önemli olan sonun ne olacağı

11
3
yanıtYanıtla
ÇÇÇ:

SİZ HABER İŞİNİ BIRAKIN,

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title