Haberler

Ücretli Öğretmenler Kendilerine Verilen Sözlerin Tutulmasını Bekliyor

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaşlarında iyileştirme yapılacağını belirterek yılbaşından sonra bu düzenlemenin hayata geçirilmesini beklediklerini söylemişti. Aynı konu ikinci yüz günlük eylem planında da yer almıştı. Ancak aradan geçen zamana rağmen konu hakkında henüz somut bir adım atılmadı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz aylarda ücretli öğretmenlerin maaşlarında iyileştirme yapılacağını söyleyerek binlerce kişiye umut olmuştu. Bakan Selçuk, yapılacak iyileştirmenin yılbaşından sonra hayata geçirileceğini belirtmişti.Aynı konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci yüz günlük eylem planında da yer almıştı. Planda, MEB'de ek ders karşılığı görev yapan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde yüz artırılacağı belirtilmişti. Ancak yılbaşını 19 gün geçmiş olmasına rağmen henüz konu hakkında ne bir somut adım atıldı ne de bir açıklama yapıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILBAŞINDAN SONRA DEMİŞTİ

Bakan Selçuk, Ekim ayında Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Eğitim'de 2023 vizyon belgesini açıklamış ve burada öğretmenler için müjde niteliğinde sayılabilecek açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Selçuk burada yaptığı açıklamada, "Sözleşmeli öğretmenlik süresi kısalacak. Ücretli öğretmenlerin maaşları da artırılacak" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Selçuk daha sonra AA Editör Masası'na konuk olmuş ve yapılacak iyileştirme hakkında tarih vererek binlerce kişinin heyecanına heyecan katmıştı. Milli Eğitim Bakanı burada yaptığı açıklamada ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmanın yılbaşından sonra hayata geçmesini beklediklerini söylemişti.

İKİNCİ YÜZ GÜNLÜK EYLEM PLANINDA YER ALMIŞTI

Ücretli öğretmenlerin durumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci yüz günlük eylem planında da yer almıştı. Plana göre MEB'de ek ders karşılığı görev yapan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri yüzde yüz artırılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYOR

Bakan Selçuk'un açıklamaları ve açıklanan ikinci yüz günlük eylem planı öğretmenleri heyecanlandırmış ve bir umut olmuştu. Açıklamaların ardından binlerce ücretli öğretmen yılbaşının gelmesini iple çekmiş ve maaş düzenlemelerini dört gözle bekler olmuştu. Öğretmenlerin çoğu Ocak ayı maaşında bu iyileştirmeyi beklerken yılbaşını 19 gün geçmiş olmasına rağmen konu hakkında henüz somut bir adım atılmadı. Yaşanan gelişmeler üzerine yeniden karamsar bir havaya giren ücretli öğretmenler kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ziya Selçuk Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title